• 088 - 165 30 00

   Vraag meer informatie aan

   Ontvang advies van ons enthousiaste customer service team.

   of bel ons op:

   088 - 165 30 00

 • Waterontharder voor thuis
  Waterontharder voor thuis

  Nooit meer die kalkvlekken van het aanrecht, kranen en douchewand poetsen. Geen kalkophoping meer in moeilijk bereikbare hoekjes in de badkamer. Nooit meer die azijnlucht tijdens het ontkalken van de waterkoker. Het kan met een Waterlogic waterontharder.

  Waterontharder voor zacht water

  Maakt overal een einde aan kalkaanslag

  Het lijken allemaal onschuldige ongemakken die veroorzaakt worden door het kalk in ons leidingwater, maar dat is het zeker niet. Kalk in water zorgt er ook voor dat een laag van kalkaanslag wordt gevormd in alle waterleidingen én alle apparaten die gebruikmaken van het leidingwater. De espressomachine, wasmachine, vaatwasser en cv ketel. De kalkaanslag nestelt zich op de verwarmingselementen en vormt in de loop der tijd een isolerende laag. Het gevolg is dat uw apparaten meer energie gaan verbruiken en de levensduur wordt verkort.

  Een waterontharder voorkomt de gevolgen van kalkaanslag op eenvoudige wijze. Door een apparaat te plaatsen op de plaats waar de waterleiding binnenkomt stroomt er voortaan zacht (= kalkvrij) water door alle waterleidingen en tappunten. Voor de filtering wordt gebruik gemaakt van een ionenwisseling. De calcium- en magnesiumionen in kalk worden omgewisseld met natriumionen en daar merkt u helemaal niets van. U houdt eenvoudig uw spullen langer als nieuw. Niet voor niets is een waterontharder een onmisbare aankoop bij uw verbouwing of nieuwbouw.

  Kalkaanslag

  De beste waterontharder voor uw situatie

  Bent u ook klaar met kalkaanslag? Heeft u ook een lege plek in de trapkast of een plaats in de kelder? Er is voor iedere situatie een waterontkalker. Capaciteit en afmeting zijn de sleutelwoorden voor de juiste keuze. Onze adviseurs helpen u graag bij het maken van die keuze. Om u alvast een idee te geven van de plaatsingsmogelijkheden laten we hieronder een aantal opties zien.


  Hoe hard het is water in uw gemeente?

  De hardheid van water vertelt hoeveel kalk er in het leidingwater zit. Dat verschilt per gemeente omdat er in Nederland uit zo’n 200 bronnen water wordt gewonnen. Kalk wordt toegevoegd om het water vanuit de watermaatschappij, veilig bij u thuis te brengen. De hoeveelheid kalk in water wordt gemeten in Duitse Hardheid en deze varieert in Nederland. Bekijk hoe hard het water is in uw gemeente in ons hardheids overzicht.

  Ons assortiment waterontkalkers

  Vind de waterontkalker die past bij uw woning, of neem contact op met onze experts

  Top