Waterontharder voor thuis
Waterontharder voor thuis

Nooit meer die kalkvlekken van het aanrecht, kranen en douchewand poetsen. Geen kalkophoping meer in moeilijk bereikbare hoekjes in de badkamer. Nooit meer die azijnlucht tijdens het ontkalken van de waterkoker. Het kan met een Waterlogic waterontharder.

Waterontharder voor zacht water

Maakt overal een einde aan kalkaanslag

Het lijken allemaal onschuldige ongemakken die veroorzaakt worden door het kalk in ons leidingwater, maar dat is het zeker niet. Kalk in water zorgt er ook voor dat een laag van kalkaanslag wordt gevormd in alle waterleidingen én alle apparaten die gebruikmaken van het leidingwater. De espressomachine, wasmachine, vaatwasser en cv ketel. De kalkaanslag nestelt zich op de verwarmingselementen en vormt in de loop der tijd een isolerende laag. Het gevolg is dat uw apparaten meer energie gaan verbruiken en de levensduur wordt verkort.

Een waterontharder voorkomt de gevolgen van kalkaanslag op eenvoudige wijze. Door een apparaat te plaatsen op de plaats waar de waterleiding binnenkomt stroomt er voortaan zacht (= kalkvrij) water door alle waterleidingen en tappunten. Voor de filtering wordt gebruik gemaakt van een ionenwisseling. De calcium- en magnesiumionen in kalk worden omgewisseld met natriumionen en daar merkt u helemaal niets van. U houdt eenvoudig uw spullen langer als nieuw. Niet voor niets is een waterontharder een onmisbare aankoop bij uw verbouwing of nieuwbouw.

Kalkaanslag

De beste waterontharder voor uw situatie

Bent u ook klaar met kalkaanslag? Heeft u ook een lege plek in de trapkast of een plaats in de kelder? Er is voor iedere situatie een waterontkalker. Capaciteit en afmeting zijn de sleutelwoorden voor de juiste keuze. Onze adviseurs helpen u graag bij het maken van die keuze. Om u alvast een idee te geven van de plaatsingsmogelijkheden laten we hieronder een aantal opties zien.


Hoe hard het is water in uw gemeente?

De hardheid van water vertelt hoeveel kalk er in het leidingwater zit. Dat verschilt per gemeente omdat er in Nederland uit zo’n 200 bronnen water wordt gewonnen. Kalk wordt toegevoegd om het water vanuit de watermaatschappij, veilig bij u thuis te brengen. De hoeveelheid kalk in water wordt gemeten in Duitse Hardheid en deze varieert in Nederland. Bekijk hier hoe hard het water is in uw gemeente in ons hardheids overzicht.

Ons assortiment waterontkalkers

Image of product Softflo 9
De Softflo waterontharder is een compact model met het display bovenop de deksel. De Softflo werkt volledig geautomatiseerd en past zich aan aan uw behoeftes. De Softflo 9 waterontharder is geschikt voor huishoudens met een waterverbruik tot 120 kuub per jaar.

Voordelen

  • Compact design
  • Display bovenop de deksel
  • Waterverbruik tot 120 kuub per jaar

Image of product Softflo 15

Voordelen

  • Medium model design
  • Display bovenop de deksel
  • Waterverbruik tussen de 120 en 200 kuub per jaar

Image of product Softflo 20

Voordelen

  • Large model design
  • Display bovenop de deksel
  • Waterverbruik tussen de 200 tot 300 kuub per jaar
Top