Vandaag hebben we ervoor gezorgd dat er plastic flessen niet op de vuilnisbelt zijn terechtgekomen.

Nieuwste artikelen

Fusie tussen Culligan International en Waterlogic Group Holdings afgerond

Lees meer

We hebben onze website vernieuwd om uw gebruikerservaring te verbeteren

Lees meer

Waterlogic krijgt voet aan de grond in België door overname Pure Services

Lees meer

Waterlogic stelt voor: het zuiverste drinkwater van België

Lees meer

Opnieuw mooie score na AWCN audit door KIWA

Lees meer

Culligan International en Waterlogic Group Holdings Aankondiging

Logo

Culligan International en Waterlogic Group Holdings kondigen een fusie aan om een leider in duurzame drinkwateroplossingen en -diensten te creëren

  • De fusie zal de ontwikkeling van duurzame consumenten- en commerciële drinkwateroplossingen en -diensten versnellen en zal meer dan 100 miljoen consumenten wereldwijd voorzien van schoon, veilig en zacht water
  • Complementaire geografische en zakelijke profielen zullen de groei stimuleren door deze oplossingen beschikbaar te stellen voor zowel bestaande als nieuwe markten en aanvullende distributiekanalen
  • Het gezamenlijke bedrijf zal jaarlijks meer dan 40 miljard plastic flessen besparen dankzij duurzame oplossingen voor de filtratie, zuivering en behandeling van water

ROSEMONT, IL, VERENIGDE STATEN en MAIDENHEAD, VERENIGD KONINKRIJK – Culligan International (“Culligan”), het innovatieve merk van consumentgerichte en duurzame drinkwateroplossingen en -diensten, en Waterlogic Group Holdings (“Waterlogic”), een wereldwijd aanwezige ontwerper, fabrikant, distributeur en dienstverlener van dispensers voor gezuiverd drinkwater, hebben vandaag aangekondigd dat ze een definitieve overeenkomst hebben getekend voor het samenvoegen van hun bedrijven en het vormen van een wereldleider in duurzame oplossingen en diensten voor schoon drinkwater.

Culligan is een toonaangevende wereldwijde leverancier en dienstverlener van consumentgerichte drinkwateroplossingen, met als missie het verstrekken van schoon, veilig en zacht water, om de gezondheid en het welzijn van de consument te verbeteren en het verbruik van plastic voor eenmalig gebruik te verminderen. Waterlogic is een pionier in de toepassing van geavanceerde technologieën bij het ontwerp van zijn waterdispensers voor kantoren, gezondheidszorg, onderwijs, horeca en openbare instellingen, voor het leveren van duurzaam en veilig water.

Samen zullen ze in het gecombineerde bedrijf de toekomst van wereldwijd beschikbaar schoon en duurzaam drinkwater vorm geven door drinkwateroplossingen en -diensten aan te bieden voor de klanten thuis, op het werk, de vrije tijd en onderweg. De transactie zal leiden tot een sterkere drang en expertise bij de ontwikkeling van nieuwe oplossingen voor de filtratie, zuivering en behandeling van water, voor zowel bestaande als nieuwe markten en aanvullende distributiekanalen.Bovendien, door in te spelen op de fundamentele behoefte aan schoon, veilig en zacht water van duurzame herkomst en de vermindering van het verbruik van eenmalig gebruikt plastic, zullen het gecombineerde bedrijf en diens klanten helpen de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (“SDGs”) te vervullen en te voldoen aan hun respectieve toonaangevende verbintenissen op gebied van milieu, maatschappij en bestuur (“ESG”).

Scott Clawson, Chief Executive Officer van Culligan International, verklaart: “Al meer dan acht decennia is Culligan eentoonaangevende leverancier van waterbehandelingsoplossingen en -diensten voor de consument. Onze focus lag op de bevordering van innovatie, het leveren van optimale consumentenervaring en het bieden van oplossingen die goed zijn voor zowel de mens als de planeet, naast de ontwikkeling van de markt. De aankondiging van vandaag vormt een belangrijke stap in onze evolutie in de richting van deze doelen, aangezien we het talent, de distributiepartners en de innovatieve technologie van Waterlogic aan ons complementaire aanbod over de hele wereld toevoegen. Samen met het team van Waterlogic zijn we er van overtuigd dat we de toekomst van wereldwijd beschikbare oplossingen voor schoon en duurzaam water kunnen stimuleren, ten dienste van een grotere groep van waterconsumenten die wereldwijd 250 miljard dollar waard is.”

Jeremy Ben-David, oprichter en Group Chief Executive Officer van Waterlogic, verklaart: “De culturele, strategische en industriële logica van deze transactie is duidelijk en overtuigend. Zowel Waterlogic als Culligan zijn doelgerichte bedrijven met de ESG-criteria verankerd in hun activiteiten. Innovatie is altijd een belangrijke drijvende factor geweest in het historische succes van beide bedrijven, en samen zal onze verreikende mondiale voetafdruk in meerdere markten ons in staat stellen een nog positievere impact te hebben op mens en milieu, door schoon, veilig en zacht water te leveren naar nog meer klanten over de wereld. Ik kijk ernaar uit om met Scott en het team van Culligan samen te werken en ben enthousiast over de toekomst die we onze klanten, medewerkers, partners en de gemeenschappen waar we aanwezig zijn kunnen bieden.”

Management en bestuur

Het gecombineerde bedrijf zal worden geleid door Dhr. Clawson, Chief Executive Officer van Culligan. Het managementteam van Waterlogic zal een cruciale rol spelen in het gecombineerde bedrijf, met Dhr. Ben-David als Chief Executive Officer EMEA en lid van het Executive Leadership Team; bovendien zal hij na de voltooiing van de transactie zijn functie als Chief Executive Officer van Waterlogic blijven voortzetten.

Fondsen beheerd door BDT Capital Partners, LLC (“BDT”), een zakenbank die bedrijven met een klein aantal aandeelhouders voorziet van gedifferentieerd kapitaal op lange termijn, heeft in juli 2021 een meerderheidsbelang in Culligan verworven. BDT en zijn mede-investeerders zullen meerderheidsaandeelhouder van het gecombineerde bedrijf zijn. Waterlogic werd in januari 2015 overgenomen door fondsen beheerd door Castik Capital, de Europese private equity investeerder, samen met het management van Waterlogic. Castik Capital richt zich op de identificatie en de ontwikkeling van investeringsmogelijkheden in heel Europa, waar ondernemingswaarde op lange termijn kan worden gegenereerd door middel van actieve partnerschappen met managementteams. Castik Capital, het managementteam van Waterlogic en andere bestaande aandeelhouders van Waterlogic zullen in de toekomst een betekenisvolle minderheidspositie in Culligan behouden. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Goedkeuringen en afronding

De transactie zal naar verwachting in de tweede helft van 2022 worden afgerond, behoudens de ontvangst van reglementaire goedkeuringen en het voldoen aan andere gebruikelijke afrondingsvoorwaarden. Tot de transactie is afgerond, zullen beide bedrijven regelmatig updates verstrekken en blijven ze zaken doen zoals gebruikelijk is voor twee onafhankelijke bedrijven.

OVER CULLIGAN INTERNATIONAL

Culligan International is opgericht in 1936, met hoofdkantoor in Rosemont, Illinois, en is wereldleider in het leveren van hoogwaardige diensten en oplossingen voor water die de gezondheid en het welzijn van de consument verbeteren. Het bedrijf zet zich in voor duurzame oplossingen en biedt enkele van de meest technologisch geavanceerde diensten en oplossingen voor de filtratie en behandeling van water, inclusief waterontharders, drinkwatersystemen, volledige systemen voor huiseigenaars en flesloze koelers voor bedrijven. Het dealernetwerk en de directe activiteiten van Culligan zijn de grootste van de sector, met meer dan 7.500 medewerkers en 1.000 dealers in 90 landen. De meer dan 35 merken van Culligan staan jaarlijks ten dienste van meer dan 50 miljoen consumenten en delen de missie om consumenten, waar dan ook, te voorzien van beter water - thuis, op het werk of onderweg. Ga voor meer informatie naar: www.corporate.culligan.com.

OVER WATERLOGIC

Waterlogic is een innovatieve ontwerper, fabrikant, distributeur en dienstverlener van drinkwaterdispensers en accessoires, ontworpen voor omgevingen zoals kantoren, fabrieken, ziekenhuizen, restaurants, hotels, scholen en openbare ruimtes. Van vrijstaande dispensers, modellen voor op het aanrecht of daarin geïntegreerde modellen, tot oplossingen met een hoog volume voor ziekenhuizen, watervulstations, drinkwaterfonteinen en boilers, elke oplossing is gericht op het leveren van de hoogste kwaliteit water, op de veiligste en duurzaamste manier. Waterlogic heeft eigen dochterondernemingen in 23 landen. Bovendien strekt het uitgebreide onafhankelijke globale distributienetwerk van Waterlogic uit naar 50 landen over de hele wereld, in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië, Australië en Zuid-Afrika. Ga voor meer informatie naar: www.waterlogic.com.

Contacten met de media

Andrew Spinelli/Alice Gibb

Brunswick Group           

+1 312 468 7431 / +44 20 7823527134                 

CulliganWaterlogic@brunswickgroup.com