Vandaag hebben we ervoor gezorgd dat er plastic flessen niet op de vuilnisbelt zijn terechtgekomen.

Nieuwste artikelen

Fusie tussen Culligan International en Waterlogic Group Holdings afgerond

Lees meer

Culligan International en Waterlogic Group Holdings Aankondiging

Lees meer

We hebben onze website vernieuwd om uw gebruikerservaring te verbeteren

Lees meer

Waterlogic stelt voor: het zuiverste drinkwater van België

Lees meer

Opnieuw mooie score na AWCN audit door KIWA

Lees meer

Waterlogic krijgt voet aan de grond in België door overname Pure Services

Logo

[LEUVEN, BELGIË, 12 augustus 2019] – Waterlogic, een toonaangevende internationale ontwerper, producent, distributeur en serviceprovider van dispensers voor gefilterd drinkwater, kondigt met genoegen de overname van Pure Services aan.

Sinds zijn oprichting in 2007 is Pure Services gespecialiseerd in de servicegerichte verhuur van drinkwaterdispensers en -fonteinen aan kleine en grote bedrijfsorganisaties in België en Luxemburg.

Waterlogic werd opgericht in 1992 als een van de eerste bedrijven die Point-of-Use-waterdispensers (POU) bij klanten introduceerde. POU-waterdispensers maken gebruik van de waterleiding. Waterlogic is sindsdien koploper binnen de POU-markt door het promoten van milieuvriendelijk productontwerp en dito productkwaliteit, de toepassing van nieuwe technologieën én een topservice.

Veerle Claes, Managing Director van Waterlogic Benelux: “Pure Services is de natuurlijke partner die ons kan helpen om in de snelgroeiende Belgische hydratatiemarkt voet aan de grond te krijgen. Het bedrijf heeft de laatste 12 jaar onafgebroken gewerkt aan het opbouwen van een uitmuntende reputatie op het gebied van excellente service en drinkwateroplossingen voor zijn klanten.”

Waterlogic is rechtstreeks vertegenwoordigd in 16 landen en beschikt over een uitgebreid, onafhankelijk en wereldwijd distributienetwerk dat zich verspreidt over meer dan 60 landen. Waterlogic België maakt deel uit van de onlangs gevormde Benelux-bedrijfsregio. Waterlogic kan namelijk rekenen op een gevestigde aanwezigheid op de Nederlandse markt en maakt zich op om de Luxemburgse markt aan te boren. Op die manier vervult het bedrijf zijn sterke groeiambities in Europa.

Of in de woorden van Emmanuel Eeman, voormalig eigenaar van Pure Services: “Wij kijken er bijzonder naar uit deel te gaan uitmaken van de Waterlogic-familie. Waterlogics brede assortiment dispensers wordt gesteund door superieure technologie waarmee op een milieubewuste manier gefilterd, bijzonder smakelijk water wordt geleverd, zónder dat daar plastic flessen aan te pas komen. Zo bieden we onze klanten het duurzame en hoogstaande product dat ze verdient.”

Waterlogic werd in januari 2015 overgenomen met kapitaal dat wordt beheerd door Castik Capital, een Europese investeerder in private equity. De recente overname van Pure Services past binnen de expansieve buy and build-strategie van het bedrijf na de overname door Castik, en volgt op diverse aanzienlijke overnames in de VS, het VK, Australië, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Scandinavië.

Perscontact

Rosanna Turner, Group Marketing Communications Manager

rosanna.turner@waterlogic.com

Over Waterlogic

Waterlogic is een innovatieve ontwerper, fabrikant, distributeur en serviceprovider van Point-Of-Use-systemen (POU) voor drinkwaterfiltratie en -dispensers. Die systemen werden ontworpen voor kantoren, fabrieken, ziekenhuizen, hotels, scholen, restaurants en andere werkplekken. Waterlogic werd in 1992 opgericht als een van de eerste bedrijven die POU-systemen wereldwijd bij klanten introduceerde. Het bedrijf is sindsdien koploper binnen de POU-markt door het promoten van productontwerp- en kwaliteit, de toepassing van nieuwe technologieën en eersteklas verkoop en service. Waterlogic heeft dochterondernemingen in vele afzetgebieden en beschikt over een uitgebreid, groeiend, onafhankelijk en wereldwijd distributienetwerk dat zich verspreidt over meer dan 60 landen. De producten van Waterlogic zijn op dit moment verkrijgbaar in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië, Australië en Zuid-Afrika. De belangrijkste afzetmarkten van Waterlogic zijn de VS, Australië en West-Europa, met name het VK, Scandinavië, Duitsland en Frankrijk. Meer informatie op www.waterlogic.com.

Over Castik

Castik Capital S.à r.l ('Castik') beheert investeringen in private equity. Castik is een Europese multistrategische vermogensbeheerder die aanzienlijke belangen verwerft in Europese private en publieke ondernemingen, waarbij het via actieve partnerschappen met managementteams langetermijnwaarde weet te creëren. Castik is gevestigd in Luxemburg en focust sinds zijn oprichting in 2014 op het herkennen en ontwikkelen van investeringsmogelijkheden in heel Europa. Castik wordt geadviseerd door Castik Capital Partners GmbH, gevestigd in München. Investeringen worden gedaan door het in Luxemburg gevestigde fonds EPIC I SLP, het eerste door Castik beheerde fonds, waarvan de waarde in juli 2015 op een bedrag van € 1 miljard werd vastgelegd.