Vandaag hebben we ervoor gezorgd dat er 1,362,400 plastic flessen niet op de vuilnisbelt zijn terechtgekomen.

Nieuwste artikelen

Juli Plasticvrije maand moedigt ons allemaal aan om plastic afval te verminderen

Lees meer

Waterlogic viert het engagement van Jan De Nul Group om single use plastic aan boord van hun schepen te verminderen

Lees meer

Waterlogic helpt mee in de strijd tegen moderne slavernij

Lees meer

Zero Waste Week

Lees meer

9 veilige manieren om water te drinken

Lees meer

Koopgids voor waterdispensers voor op kantoor

Logo

Hoe kies je de juiste waterdispenser voor de moderne werkplek?

Het kiezen van een waterkoeler voor jouw kantoor klinkt misschien net zo eenvoudig als het bestellen van jouw ochtendkoffie. Er zijn echter veel factoren, zoals beschikbare ruimte, benodigde wateropties, kosten en duurzaamheid van de machine. Met zo'n breed scala aan opties en factoren waarmee rekening moet worden gehouden, kan het moeilijk zijn om precies te weten welke waterdispenser het beste past.

Bij Waterlogic begrijpen we dat het vinden van de beste leverancier van waterdispensers misschien niet bovenaan uw 'to-do'-lijst staat, maar het nemen van de juiste beslissing kan een grote zakelijke impact hebben.

Wat zijn jouw opties bij het kopen van een waterdispenser voor jouw kantoor?

Bij het bekijken van alle beschikbare opties is het belangrijk dat je rekening houdt met de behoeften en vereisten van jouw kantoor en de werknemers die de waterdispenser dagelijks zullen gebruiken.

Hoewel er veel functies en opties beschikbaar zijn, zijn er 2 hoofdcategorieën waterdispensers op de markt: flessenkoelers en flessenloze koelers.

Flessen

Flessenwaterkoelers zijn een draagbaar systeem waarvoor regelmatig waterflessen moeten worden vervangen. Je hebt ze misschien gezien bij de receptie van je kapper of bij je plaatselijke sportschool.


Het voordeel van een flessenwaterkoeler is dat je het systeem overal kunt verplaatsen waar een stopcontact beschikbaar is. Bovendien kunnen de kosten op korte termijn van een flessenwaterkoeler lager zijn dan die van een flessenloos systeem.


Zorg er bij het berekenen van jouw langetermijninvestering echter voor dat je rekening houdt met de kosten van alle extra flessen die je nodig hebt, de opslagkosten die aan deze flessen zijn verbonden en ook de milieu-impact die het gebruik en de levering van plastic flessen kan hebben.

Flessenloos

Flessenloze waterdispensers worden aangesloten op de watervoorziening van jouw  gebouw en gebruiken het water dat al naar jouw kantoorgebouw wordt gevoerd, wat betekent dat de toevoer nooit zal worden gestopt als gevolg van een tekort aan flessenwater.


Je hoeft ook nooit te wachten op leveringen van flessenwater of grote waterflessen van 18L op te slaan, en je hoeft zware flessen om de paar dagen niet fysiek te vervangen.


Waterlogic flessenloze waterdispensers bevatten ook gepatenteerde filtratietechnologie waardoor jouw water heerlijk smaakt en vrij is van ongewenste bacteriën. Onze Firewall®-technologie zuivert het water zelfs tot 99,9999% bacterievrij en 99,99% virusvrij. Voor extra gemoedsrust zijn de toetsen van de dispensers geïmpregneerd met *BioCote®-technologie, een zilverionencoating dat de groei van geur- en vlekveroorzakende microben, zoals bacteriën en schimmels, remt, waardoor de dispenser fris en schoon blijft.

Vergelijk onze waterkoelers aangesloten op de waterleiding

Wat zijn de verschillende opties voor waterdispensers?

Wanneer u eenmaal weet welk type waterdispenser perfect is voor jouw kantoor, is de volgende stap het kiezen van de wateropties waar jij en jouw collega's de voorkeur aan geven.

De verscheidenheid aan wateropties die jouw werkplek nodig heeft, kan de belangrijkste factor zijn om ervoor te zorgen dat jij de perfecte waterdispenser kiest. Je moet jezelf drie vragen stellen:

1. Waarvoor zal de waterdispenser gebruikt worden?

2. Waar zal de waterdispenser staan?

3. Hoeveel mensen gaan het dagelijks gebruiken?

Waarvoor zal het gebruikt worden?

Als jouw personeel bijvoorbeeld de waterkoeler gaat gebruiken voor het zetten van koffie of thee en koude dranken, moet u een warm- en koud waterkoeler overwegen. Als je in een erg warme omgeving werkt of een groot team hebt, dan is een dispenser die grote hoeveelheden ijskoud water afgeeft wellicht de juiste keuze.

Waar zal het gebruikt worden?

Factoren op het werk waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een waterkoeler voor jouw kantooromgeving.

We streven ernaar klanten te helpen bij het kiezen van de beste wateroplossing voor hun kantoor en met bijna 30 jaar ervaring in het leveren van oplossingen voor hydratatie op de werkplek aan organisaties over de hele wereld, zijn we elke vraag tegengekomen die je maar kan bedenken.

Om je te helpen bij het kiezen van de perfecte oplossing voor jouw kantoor, kan je de antwoorden bekijken die wij geven op vragen die je moet overwegen.

Welke waterdispenser is geschikt voor mijn kantoor?

Zoals al besproken in deze gids, starten we eerst met te begrijpen welke wateropties het meest geschikt zijn voor jouw kantoor meer bepaald waarvoor het zal gebruikt worden. Je kiest welke wateropties het meest geschikt is voor jouw kantoor:  Koud, Ongekoeld, Heet, Extra heet en Bruisend. Dan kies je een vrijstaand of een tafelmodel en vervolgens een flessenkoeler of een flessenloze waterdispenser.

Vergelijk onze verschillende waterkoelers

Waar plaats ik het beste mijn waterkoeler op kantoor?

Een waterdispenser kan vrijwel op elke plek in een kantoor worden geplaatst. De gemakkelijkste en meest populaire ruimtes zijn de keuken, de pauzeruimte of de vergaderruimte. Zorg ervoor dat uw kantoorgebouw een waterleiding heeft die op de unit kan worden aangesloten.

Welk type oplossing u ook nodig heeft, u moet altijd aan het volgende denken om er zeker van te zijn dat u de beste locatie kiest:

• Is er genoeg plaats om de waterkoeler in deze ruimte te plaatsen?

• Als mensen heen en weer lopen naar de waterdispenser, zorgt dit voor ongemak?

• Als ik een flessenkoeler ga kiezen, heb ik dan voldoende opb?

• Hoe ver moeten mensen lopen om bij de waterkoeler te komen

Blokkeert de waterdispenser de doorgang?

Waterlogic-dispensers zijn ontworpen om er modern uit te zien en een aanvulling te zijn aan de uitstraling van een kantoor. Als u echter een flessenkoeler kiest, moet u overwegen of het meer traditionele ontwerp afbreuk doet aan uw interieur? Dit is met name van belang als uw kantoor klantgericht is.

Zijn waterkoelers hygiënisch? 

Het is geen verrassing dat ziektekiemen heel snel door een kantoor kunnen verspreiden, dit betekent dat werkdagen verloren gaan en de productiviteit afneemt.

Waterkoelers kunnen, net als elk door aanraking geactiveerd systeem, gemakkelijk ziektekiemen oppikken als er een groot aantal mensen gebruik van maken. Daarom heeft Waterlogic een handsfree water tappen geïntegreerd om te voorkomen dat gebruikers knoppen of displays hoeven aan te raken, waardoor het risico op verspreiding van ziektekiemen wordt geminimaliseerd.

Alle Waterlogic-dispensers zijn uitgerust met hoogwaardige filters die de smaak aanpakken en bezinksel, chloor en andere verontreinigingen verwijderen, en we hebben ook gepatenteerde Firewall UVC-technologie die het water grondig zuivert tot aan het doseermondstuk.

Lees meer over Firewall UVC-technologie

Is het beter een waterkoeler huren of kopen?

Beide opties hebben voordelen. Als u een koeler koopt, bent u volledig eigenaar, maar u moet de totale kosten vooraf betalen en vervolgens betalen voor eventuele service- en onderhoudskosten in de toekomst. Wanneer u een waterkoeler van Waterlogic huurt, heeft dit het extra voordeel van regelmatig onderhoud dat inbegrepen is in uw maandelijkse huurprijs.

Hoeveel mensen kunnen dagelijks een waterkoeler gebruiken?

Een belangrijke vraag is of uw medewerkers EN klanten de waterdispenser gaan gebruiken.

Als jouw waterkoeler wordt geplaatst in een ruimte dat door klanten wordt gebruikt, zijn er twee dingen waarmee je rekening moet houden. Ten eerste, hoeveel klanten zullen het dagelijks gebruiken? Als je enkel een flessenkoeler hebt, komt je aanbod dan overeen met de vraag? Ten tweede, hoe past de esthetiek van de koeler bij uw werkplek?

Je hebt ongetwijfeld goed nagedacht over hoe de ruimtes waar je klanten ontvangt eruit zouden uitzien, Waterlogic heeft een reeks hoogwaardige en moderne waterdispenser die perfect passen in stijlvolle werkomgevingen. Het laatste wat je wilt in een ontvangstruimte is een waterkoeler die flink uit de toon valt. Onze productzoeker kan jou helpen de beste optie voor jouw vereisten te vinden.

Wist je dat?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, blijft water niet eeuwig vers. In een fles zal het water door de groei van bacteriën na slechts een paar dagen beginnen te stagneren en als je waterfles niet regelmatig wordt vervangen, loop je het risico dat mensen onzuiver water drinken.

Met Waterlogic is het kiezen van de juiste waterkoeler eenvoudig.

Sluit je aan bij duizenden Nederlanders die elke dag zuiver water van Waterlogic drinken. Sinds onze orpichting in 1992 is Waterlogic aanzienlijk gegroeid, gevoed door technologie en innovatie. Veel bedrijven beweren experts te zijn op het gebied van waterkoelers, maar onze geschiedenis spreekt voor zich. Waterlogic heeft bijna 30 jaar ervaring in het werken met bedrijven en aangezien we niets anders doen dan waterkoelers leveren, is het onze primaire focus om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt.

Waterlogic is gespecialiseerd in flesenloze waterkoelers en wordt vertrouwd door meer dan 100.000 bedrijven over de hele wereld, waaronder kantoren in alle vormen en maten. Ons succes is te danken aan het feit dat we het u zo eenvoudig mogelijk maken om de juiste waterkoeler te kiezen die aan uw behoeften voldoet.

Waarom kiezen voor een Waterlogic dispenser?

1. Keuze

Waterlogic biedt een grote verscheidenheid aan waterdispensers en flessenwaterdispensers die passen bij de behoeften van elke werkomgeving. Wat uw maat, behoefte of beschikbare ruimte ook is, Waterlogic heeft een stijlvolle oplossing om aan uw behoeften te voldoen.

2. Technologie en innovatie

Bij Waterlogic streven we er altijd naar om het meest gezuiverde, best smakende water te leveren dat beschikbaar is voor onze klanten. Dit heeft ertoe geleid dat we toonaangevende technologie hebben geïntegreerd, zoals onze gepatenteerde Firewall®-zuivering en BioCote®-oppervlakbescherming. Firewall®-technologie zuivert water tot 99,9999% bacterievrij en 99,99% virusvrij en is ook 99,999% doeltreffend in het verwijderen van COVID-19 uit uw drinkwater. *BioCote® remt de groei van geur- en vlekveroorzakende microben, zoals bacteriën en schimmels, waardoor de dispenser fris en schoon blijft aan de oppervlakte.

3. Het milieu

Waterlogic systemen zijn ontworpen met het milieu in gedachten. We schrappen het gebruik van plastic flessen en we zijn ook een van de weinige aanbieders die het internationaal erkende CO2-reductie label hebben gekregen. Het bevorderen van hydratatie, een goede gezondheid, duurzaam en verantwoord ondernemen en het vergroten van het bewustzijn van plasticvervuiling en energie-efficiëntie betekenen veel voor ons. Dit zijn de drijvende krachten die ons gefocust houden op ons doel, en ervoor zorgen dat we voldoen aan de behoeften van onze maatschappij en ook aan de behoeften van onze planeet.

4. Verticaal geïntegreerde aanbieder

Wij zijn de enige verticaal geïntegreerde aanbieder van waterkoelers in de branche. Wij ontwerpen, produceren, verdelen, installeren en onderhouden al onze waterdispensers, zodat u verzekerd bent van een ongeëvenaarde productkwaliteit en een zeer responsieve Total Care-service. We hebben locaties in heel Nederland en België om lokale service op nationale schaal te bieden, en we bieden probleemloze installatie, service en onderhoud door onze deskundige technici.

5. Onze Servicegarantie

Elke huurovereenkomst van Waterlogic bestaat uit:

• Gratis bezorging op de door u gekozen locatie

• Installatie ter plaatse door een van onze eigen opgeleide servicemonteurs

• Jaarlijks onderhoud inclusief alle onderdelen en werkuren

• Volledige oproepservice voor reparaties & storingen

• Vervangingstoestel indien de reparatie ter plaatse niet kan worden uitgevoerd

• Geen extra kosten: werkuren en onderdelen zijn allemaal inbegrepen in uw maandelijkse huurprijs.

Snelcursus jargon voor waterkoelers

Tijdens het kiezen van uw perfecte waterkoeler, hoort u misschien veel termen en uitdrukkingen die u nog nooit eerder hebt gehoord. Om verwarring te voorkomen, hebben we een lijst met waterkoeler jargon samengesteld:

Koolstoffiltratie

Koolstoffiltratie is de meest effectieve manier om kleine en grote deeltjes, verontreinigingen, chloor en slechte smaken en geuren te verwijderen, terwijl de natuurlijk voorkomende mineralen die essentieel zijn voor een goede hydratatie behouden blijven. We gebruiken koolstof omdat dit de ultieme filter is; zijn poreuze aard grijpt onzuiverheden van pesticiden vast en leidt tot petrochemicaliën en microscopisch kleine cysten. Je houdt dus helder, fris en heerlijk smakend water over.

Wist je dat?

Verschillende lokale watercondities hebben verschillende filtratiecombinaties nodig. Bel ons en we helpen jou bij het vinden van de juiste filtratie.

10 micron GAC

De GAC in deze filters staat voor Granular Activated Carbon, en dit is de eerste verdedigingslinie tegen slechte smaak, geur en kleur.

1 en 10 Micron CBC

CBC-filters bevatten een solide koolstofblok dat is ontworpen om de meeste verontreinigingen, slechte smaak en geuren te verwijderen; in het bijzonder: chloor, sediment, lood, roest, cysten, asbest en andere wateronzuiverheden.

Omgekeerde osmose (ro)

Omgekeerde osmose is beter in filtratie dan zelfs koolstof, door opgeloste deeltjes zoals zuren, zouten, nitraten, pesticiden en arseen te verwijderen. Het kan echter te goed zijn, omdat het soms ook van nature voorkomende heilzame mineralen verwijdert. Daarom raden we het gebruik van RO alleen aan als uw waterbron onbekend is of waarvan bekend is dat deze verontreinigingen bevat.

Firewall®

Firewall® UVC-technologie zuivert veilig water tot 99,9999% bacterievrij en 99,99% virusvrij, neutraliseert cysten, virussen en bacteriën zoals Legionella, Salmonella, E.coli, Hepatitis en Rotavirus die in het systeem kunnen komen en de waterkwaliteit in gevaar kunnen brengen .

UV In Tank

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er in de tank zelf een UVC-lamp gebruikt, die zich richt op micro-organismen in het water, zoals schimmels en algen. Het in-tank ontsmettingssysteem zorgt ervoor dat water wordt blootgesteld aan de juiste hoeveelheid UVC-licht om de microbiologische zuiverheid van het water te behouden.

BioCote®* productbescherming

De belangrijkste onderdelen van de dispenser, zoals het reservoir en het afgiftegebied, inclusief de lekbak, het tappunt en het paneel, worden allemaal beschermd door BioCote®*-technologie tegen geur- en vlekveroorzakende microben.

UVC-waterzuivering

UVC-licht vernietigt het DNA van bacteriën, virussen en cysten en valt het in de kern aan, zodat het ziekteverwekkers zoals onder andere E. Coli, Salmonella en Hepatitis deactiveert/doodt.

Hands-free

Met deze technologie kan een gebruiker een Waterlogic-dispenser bedienen zonder knoppen of het display aan te hoeven raken, waardoor de kans op verspreiding van ziektekiemen wordt geminimaliseerd. We bieden voetpedalen en volledig contactloze infraroodmodules voor veiligere toegang tot verse hydratatie.

Point of Use (POU)

Een waterdispenser wordt aangesloten op uw bestaande waterleiding, waardoor u geen grote plastic flessen meer hoeft aan te schaffen en op te slaan. Het biedt een onbeperkte, onmiddellijke voorraad aan water vrij van verontreinigingen en chloor.

COVID-veilig

De gepatenteerde Firewall-technologie van Waterlogic wordt al lang erkend vanwege het vermogen om water tot 99,99% virusvrij en 99,9999% bacterievrij te zuiveren. Firewall is ook grondig getest tegen de menselijke vorm van COVID-19 door een team van microbiologen van de Universiteit van Arizona, en tests hebben aangetoond dat de technologie voor 99,999% doeltreffend is in het elimineren van COVID-19 uit uw drinkwater. Wij bieden 's werelds eerste COVID-beveiligde reeks UVC-waterkoelers, om u te voorzien van gezuiverd water dat zowel veilig als heerlijk smakend is.

Volgende stappen

We hopen dat deze gids u de informatie heeft gegeven die u nodig heeft om de juiste beslissing voor uw bedrijf te nemen. Als u meer informatie wenst of wilt zien hoe Waterlogic uw onderneming kan voorzien van de perfecte waterkoeler, staan wij u graag te woord.

Volgende stappen

We hopen dat deze gids u de informatie heeft gegeven die u nodig heeft om de juiste beslissing voor uw bedrijf te nemen. Als u meer informatie wenst of wilt zien hoe Waterlogic uw onderneming kan voorzien van de perfecte waterkoeler, staan wij u graag te woord.

Inhoudstabel

1. Hoe kies ik de juiste waterdispenser voor een moderne werkomgeving?

2. Wat zijn mijn opties bij het kopen van een waterdispenser voor mijn bedrijf?

3. Wat zijn de verschillende opties bij een waterdispenser?

4. Is het beter om een waterkoeler te huren of te kopen?

5. Waarom kies ik een waterdispenser van Waterlogic?

6. Waterkoeler jargon