Vandaag hebben we ervoor gezorgd dat er plastic flessen niet op de vuilnisbelt zijn terechtgekomen.

Nieuwste artikelen

Koopgids voor waterdispensers voor op kantoor

Lees meer

Juli Plasticvrije maand moedigt ons allemaal aan om plastic afval te verminderen

Lees meer

Waterlogic helpt mee in de strijd tegen moderne slavernij

Lees meer

Zero Waste Week

Lees meer

9 veilige manieren om water te drinken

Lees meer

Waterlogic viert het engagement van Jan De Nul Group om single use plastic aan boord van hun schepen te verminderen

Logo

23 juni 2022 – Waterlogic, een toonaangevende wereldwijde ontwerper, fabrikant, distributeur en dienstverlener van gezuiverd drinkwater, presenteert de Oceansaver Accolade aan Jan De Nul Group. Deze onderscheiding wordt gegeven aan organisaties over heel de wereld die stappen hebben ondernomen om single use plastic te verminderen. Plastic afval vervuilt de oceanen van de wereld, heeft een grote impact op het leven in zee en draagt bij aan de klimaatverandering.

Jan De Nul heeft aandacht voor de grote uitdagingen waarmee de wereld wordt geconfronteerd. Om bij te dragen aan de wereld van morgen, stelt het bedrijf zichzelf ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen. Hun bedrijfsprogramma Code Zero verenigt alle duurzaamheidsinitiatieven onder vier pijlers: zero emissions, zero accidents, zero waste en zero breaches. Om echt het verschil te maken, rekent Jan De Nul op de steun van iedereen: zowel eigen medewerkers, klanten en leveranciers tot lokale gemeenschappen en overheden.

In de zoektocht naar manieren om afval te verminderen, besloot het bedrijf de toegang tot drinkwater aan boord van zijn schepen te onderzoeken. Omdat de schepen vaak geruime tijd op zee zijn om vaak langdurige projecten te realiseren, hanteerde de bemanning plastic flessen of flessenwaterkoelers voor eenmalig gebruik. Geregeld werden de voorraden aangekocht en naar de schepen gebracht. Dat was logistiek de meest haalbare manier om drinkwater op een hygiënische manier te voorzien.

Uiteindelijk kwam Jan De Nul in januari 2021 bij Waterlogic terecht. Door waterzuiveringssystemen aan boord van hun schepen te implementeren, wordt het aan boord opgeslagen water gebruikt en gefilterd om veilig, gezuiverd, heerlijk smakend drinkwater te produceren. In hun vloot installeerde Jan De Nul meer dan 30 waterdispensers, die hoog gezuiverd drinkwater bieden waarbij 99,999% van de bacteriën en virussen verwijderd zijn.

“Jan De Nul Group koestert duurzame ambities. Met ons bedrijfsprogramma Code Zero geven we aan dat we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus nemen. Met de ambitie Zero Waste zoeken we naar circulaire oplossingen en manieren om ons afval te reduceren.”

De nieuwe waterdispensers verminderen de behoefte aan plastic voor eenmalig gebruik en bieden de bemanning van Jan De Nul een gemakkelijke manier om milieuvriendelijke keuzes te maken. Naast het verminderen van de CO2-uitstoot en het afval dat wordt gecreëerd door kunststoffen voor eenmalig gebruik, worden verdere emissies door logistiek en transport bespaard. Jaarlijks worden er UV-lampen en -filters voor vervanging naar elk schip verzonden, wat veel energiezuiniger is dan het voorzien en leveren van flessenwater.

Tjorven Vandevyvere, Key Accountmanager Waterlogic Benelux: “Het was fantastisch om samen te werken met het team van Jan De Nul. Hun vastberadenheid om single use plastic aan boord van hun schepen te verminderen, is inspirerend, en voor ons was het boeiend om een oplossing te kunnen bieden die voor hen werkt, en aanzienlijk beter is voor het milieu.”

Het Oceansaver Accolade-programma sluit aan bij de missie van Waterlogic om innovatieve oplossingen te bedenken die minder energie verbruiken, minder afval produceren en het

gebruik van wereldwijde beperkte hulpbronnen op de meest efficiënte manier te benutten. Waterlogic streeft ernaar om de milieu-impact in zijn gehele toeleveringsketen te verminderen, van ontwerp, productie en distributie tot het beheer van de CO2-voetafdruk in eigen kantoren.

We hebben al onderscheidingen uitgereikt aan onder meer The Four Seasons Hotel, Miami, DPD UK, Goldman Sachs UK, Interserve namens E.ON en de Iberostar Group, en we blijven verdienstelijke, milieubewuste klanten over heel de wereld belonen.

EINDE

Over Waterlogic Waterlogic is een innovatieve ontwerper, producent, distributeur en dienstverlener van drinkwaterdispensers en accessoires ontworpen voor kantoren, fabrieken, ziekenhuizen, restaurants, hotels, scholen en openbare ruimtes. Van vrijstaande, tafelmodel- en geïntegreerde dispensers tot bottle filling stations, waterfonteinen en boilers, elke oplossing is gericht op het leveren van de beste kwaliteit water op de veiligste en meest duurzame manier. Waterlogic, opgericht in 1992, was een van de eerste bedrijven die dispensers, aangesloten op de waterleiding, introduceerde bij klanten over de hele wereld en heeft een pioniersrol gespeeld op het gebied van productontwerp en waterkwaliteit, de toepassing van gepatenteerde technologieën, duurzaamheid en verkoop en service van wereldniveau. Waterlogic heeft eigen dochterondernemingen in 23 landen. Haar belangrijkste markten zijn de VS, Australië en West-Europa, plus een uitgebreid en groeiend onafhankelijk wereldwijd distributienetwerk in meer dan 50 landen.