Vandaag hebben we ervoor gezorgd dat er 1,362,400 plastic flessen niet op de vuilnisbelt zijn terechtgekomen.

Nieuwste artikelen

Koopgids voor waterdispensers voor op kantoor

Lees meer

Waterlogic viert het engagement van Jan De Nul Group om single use plastic aan boord van hun schepen te verminderen

Lees meer

Waterlogic helpt mee in de strijd tegen moderne slavernij

Lees meer

Zero Waste Week

Lees meer

9 veilige manieren om water te drinken

Lees meer

Juli Plasticvrije maand moedigt ons allemaal aan om plastic afval te verminderen

Logo

In juli gaan mensen over heel de wereld de strijd tegen plastic aan om de plasticvervuiling te helpen verminderen.

Juli Plasticvrije maand, opgericht door een klein lokaal overheidsteam in West-Australië in 2011, is nu een van de meest invloedrijke milieucampagnes ter wereld. Miljoenen mensen over heel de wereld nemen elk jaar deel, en velen zetten zich in om de plasticvervuiling tot zelfs na de Plasticvrije maand te verminderen.

Volgens plasticfreejuly.org is het resultaat van dit initiatief:

  • een vermindering van huishoudelijk afval en recycling met 15 kg per persoon per jaar (3,5% minder afval)
  • wereldwijde reductie van 2,1 miljard ton afval en recycling inclusief 300 miljoen kg plasticverbruik • 86% van de mensen die veranderingen aanbrengen, zetten deze gewoontes verder
  • na 11 jaar heeft Juli Plasticvrije maand de wereldwijde vraag verminderd naar al het flessenwater met 2,3%, naar alle groente- en fruitverpakkingen met 3,1% en alle plastic rietjes met 4,0%

Deze initiatieven omvatten vier Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties: duurzame steden en gemeenschappen, verantwoorde productie en consumptie, leven onder water en leven op het land.

Plastic speelt een grote rol in ons dagelijks leven. We beseffen vaak niet dat er duurzamere alternatieven beschikbaar zijn. Door slechts een kleine verandering aan te brengen in een aantal van onze dagelijkse gewoontes, kunnen we samen het plasticverbruik en de vervuiling verminderen. Dus of je nu voorverpakte groenten, fruit, vlees en vis uit de supermarkt haalt door je eigen herbruikbare zakjes of bakjes mee te nemen, plastic voedselverpakkingen vervangt door Tupperware om restjes en sandwiches in te bewaren, of ervoor zorgt dat je altijd een herbruikbare drinkfles of koffiebeker hebt. Kortom er zijn veel manieren om het verschil te maken.

Ga naar plasticfreejuly.org en bekijk nog meer tips & tricks over hoe we allemaal het plasticverbruik en afval kunnen verminderen.

Waterlogic zet zich wereldwijd in om het plasticgebruik en de vervuiling te verminderen. Onze hydratatieoplossingen aangesloten op de waterleiding zorgen ervoor dat jaarlijks 25,2 miljard plastic flessen niet op de vuilnisbelt terechtkomen en onze oceanen vervuilen. Meer informatie hierover en over andere manieren waarop we onze impact op het milieu en die van onze klanten kunnen verkleinen, vindt u terug in ons nieuwste ESG-rapport.

Houd onze Social Media kanalen in de gaten voor meer plasticvrije content.