Vandaag hebben we ervoor gezorgd dat er plastic flessen niet op de vuilnisbelt zijn terechtgekomen.

Nieuwste artikelen

Koopgids voor waterdispensers voor op kantoor

Lees meer

Juli Plasticvrije maand moedigt ons allemaal aan om plastic afval te verminderen

Lees meer

Waterlogic viert het engagement van Jan De Nul Group om single use plastic aan boord van hun schepen te verminderen

Lees meer

Waterlogic helpt mee in de strijd tegen moderne slavernij

Lees meer

Zero Waste Week

Lees meer

Dag van de Aarde 2021

Dag van de Aarde 2021
Logo

DAG VAN DE AARDE 2021: Waterlogic's focus op het milieu helpt 23,8 miljard plastic flessen voor eenmalig gebruik te elimineren

Vandaag (22 april) is de Dag van de Aarde en Waterlogic is trots op haar toewijding om plastic afval te verminderen dankzij onze drinkwateroplossingen aangesloten op de waterleiding. Hierdoor worden er jaarlijks 23,8 miljard plastic flessen voor eenmalig gebruik en het daarbij horende afval geëlimineerd. EARTHDAY.ORG, opgericht in 1970, is de grootste rekruteerder voor de milieubeweging en werkt samen met meer dan 75.000 partners in meer dan 190 landen om een positieve verandering voor onze planeet teweeg te brengen.

Een van de belangrijkste aandachtsgebieden is het veranderen van de houding en het gedrag van mensen ten opzichte van plastic en het verminderen van plasticvervuiling. Hun campagne End Plastic Pollution helpt mensen de impact van plasticvervuiling op de gezondheid van mens en ecosysteem te begrijpen en hoe alledaagse handelingen het probleem kunnen verminderen. Lees hier meer.

De productie en verwijdering van plastic flessen voor eenmalig gebruik blijft negatieve gevolgen hebben voor onze planeet. Wereldwijd worden er elke minuut een miljoen plastic flessen gekocht waarvan slechts 9% is gerecycled. Geschat wordt dat onze oceanen tegen 2050 meer plastic afval zullen bevatten dan vis, waarbij 12 miljard ton plastic op stortplaatsen meer dan 400 jaar nodig heeft om te worden afgebroken.

Bovendien veroorzaakt de uitstoot van broeikasgassen gedurende de levenscyclus van plastic bijna 1,8 miljard ton CO² per jaar; van aardoliewinning, fabricage en transport tot verbranding en recycling. In feite is gebotteld water 900 keer meer koolstofintensief dan het drinken van leidingwater.

<iframe allowfullscreen frameborder="0" src="https://player.vimeo.com/video/538657933?h=60e49c63ce" title="vimeo-player"></iframe>

Elk jaar zorgt Waterlogic ervoor dat miljarden plastic flessen onze planeet niet vervuilen

 

Het ‘Freefill’ -initiatief van Waterlogic UK ondersteunt Britse bedrijven om de overstap te maken van plastic flessen voor eenmalig gebruik naar bottle filling stations om 'gratis water tappen’ aan te bieden in herbruikbare flessen. Tot nu toe zijn grote organisaties zoals DPD-delivery, Boots apotheken, Co-op en Londis minisupermarkten en Network Rail, de Britse spoorwegexploitant, aan boord gekomen en dragen bij aan het aanvankelijke doel van 100 miljoen ‘Freefills’.

Het London Euston-station installeerde een bottle filling station en registreerde 615.012 ‘Freefills’ in 2020

Purezza Premium Water, het merk van Waterlogic voor de horeca, creëert ecologische waarde op lange termijn door middel van duurzame watertapsystemen die hotels, restaurants en cafés in staat stellen hun eigen lokaal geproduceerde watervoorziening te gebruiken voor hun klanten. Tegen eind 2020 hielp Purezza ongeveer 60 miljoen flessen voor eenmalig gebruik uit de toeleveringsketen van de horeca te verwijderen en leidt het de beweging om jaarlijks 30 miljoen flessen voor eenmalig gebruik te verwijderen.

The Four Seasons Miami schakelde over op Purezza en verwijderde 275.000 plastic flessen voor eenmalig gebruik in 2020

 n 2019 hebben we Planet-bekers geïntroduceerd in ons consumables assortiment, die gebruik maken van de allernieuwste bioplastic-technologie om een milieuvriendelijk, herbruikbaar alternatief te bieden voor plastic voor eenmalig gebruik. De PLA-bekers zijn bekleed met een hars gemaakt van maïszetmeel, een hernieuwbare, koolstofneutrale bron en 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Ondanks dat ze meer kosten dan hun tegenhanger, hebben we de omzet jaar na jaar zien stijgen naarmate bedrijven op weg zijn naar duurzame oplossingen op het gebied van hydratatie op de werkplek.

Wates Construction schakelde over op Planet-bekers, waardoor maandelijks 28.000 plastic bekers voor eenmalig gebruik niet op de stortplaats terecht komen