Vandaag hebben we ervoor gezorgd dat er plastic flessen niet op de vuilnisbelt zijn terechtgekomen.

Nieuwste artikelen

Koopgids voor waterdispensers voor op kantoor

Lees meer

Juli Plasticvrije maand moedigt ons allemaal aan om plastic afval te verminderen

Lees meer

Waterlogic viert het engagement van Jan De Nul Group om single use plastic aan boord van hun schepen te verminderen

Lees meer

Waterlogic helpt mee in de strijd tegen moderne slavernij

Lees meer

Zero Waste Week

Lees meer

4 tips om water te besparen op je werk50 liter water kosten, terwijl een energiezuinige vaatwasser maar tussen de 15-20 liter water per wasbeurt verbruikt

Logo

Door de almaar groeiende watervervuiling en klimaatverandering die het milieu wereldwijd voortdurend beïnvloeden, neemt de behoefte om water te besparen steeds verder toe. En dat is niet alleen om de portemonnee een plezier toe doen, maar zeker ook om het milieu te ontzien van de bergen energie die het kost om water te zuiveren en te leveren. Zijn er slimme manieren om waterverspilling op het werk te verminderen? Het antwoord is 'ja zeker', en zelfs minimale inspanningen kunnen al een groot verschil maken.

1. Controleer regelmatig leidingen

Kapotte leidingen zijn een belangrijke oorzaak van waterverspilling. Honderden of zelfs duizenden liters water kunnen verloren gaan als een lekkage niet tijdig wordt gerepareerd. Een goede gewoonte zou zijn om regelmatig de leidingen op lekkages te controleren zodat een lek zo snel als mogelijk kan worden vastgesteld.

2. Gebruik no-touch kranen

Ze zijn niet alleen hygiënischer, ze kunnen tevens tot wel 70% water besparen in vergelijking met gewone kranen. Zogenaamde no-touch kranen of kranen met sensoren verminderen daarnaast ook het risico op bacteriële besmettingen en beschermen uw team tegen ziektes zoals streptococcusE-colishigellose bacterie (ook wel bacillaire dysenterie genoemd) en de meeste voorkomende virussen die griep en verkoudheid veroorzaken, welke vaak in de buurt van toiletten worden gevonden.

3. Vervang oude toiletten

Op het eerste gezicht lijken vrijwel alle toiletten op elkaar. Oudere toiletten verbruiken echter 15-20 liter water per spoelbeurt, terwijl toiletten tegenwoordig slechts 5-8 liter water per spoelbeurt verbruiken. Daarmee kunt u dus op een simpele manier duizenden liters en euro's per jaar besparen.

4. Begin bij de wastafel

Voordat u aanbiedt om de mokken op de afdeling eens een goede wasbeurt te geven, bedenk dan dat het met de hand afwassen van een flinke vaat veel water kost. Zoiets simpels als een afwasbeurt kan tot wel 50 liter water kosten, terwijl een energiezuinige vaatwasser maar tussen de 15-20 liter water per wasbeurt verbruikt. Vergeet niet de vaatwasser pas aan te zetten als deze vol is. Als de keuken op kantoor geen vaatwasser bevat, zet dan de extra vuile vaat in de gootsteen om deze te laten weken voordat u deze afwast. En in plaats van de kraan te laten lopen tijdens het afwassen doet u er verstandig aan om de vaat ofwel in de gootsteen of wel in een aparte teil af te spoelen.