Vandaag hebben we ervoor gezorgd dat er plastic flessen niet op de vuilnisbelt zijn terechtgekomen.

Nieuwste artikelen

Koopgids voor waterdispensers voor op kantoor

Lees meer

Juli Plasticvrije maand moedigt ons allemaal aan om plastic afval te verminderen

Lees meer

Waterlogic viert het engagement van Jan De Nul Group om single use plastic aan boord van hun schepen te verminderen

Lees meer

Waterlogic helpt mee in de strijd tegen moderne slavernij

Lees meer

Zero Waste Week

Lees meer

Kraanwater in Vlaardingen besmet met E. coli bacterie

Kraanwater in Vlaardingen besmet met E. coli bacterie
Logo

Escherichia coli (afgekort als E. coli) is een grote en diverse groep bacteriën. De meest voorkomende soorten van de E. coli bacterie komen van nature in onze darmen voor en zijn onschadelijk. Sommige soorten echter, zoals de shigatoxineproducerende E.coli (afgekort STEC) bacterie, kunnen u ziek maken. Deze kan voor ernstige infecties zorgen, zoals bijvoorbeeld buikgriep, en symptomen als diarree en braken veroorzaken. Geen prettig vooruitzicht.

De E. coli bacterie is de reden dat we allemaal de regel ‘na het plassen handen wassen’ kennen. Om besmetting te voorkomen is het daarnaast belangrijk om alles wat in de keuken in aanraking is geweest met rauw vlees, zoals aanrecht, snijplanken, messen en uw handen goed schoon te maken voor en nadat u voedsel heeft bereid. Omdat de bacterie in mest kan voorkomen, wordt tevens gewaarschuwd om groenten en fruit uit eigen tuin goed schoon te maken voor dat u deze eet.

Echter, wat er op dit moment in Vlaardingen aan de hand is gaat een stuk verder. Het lijkt er op dat de bacterie tijdens werkzaamheden van het waterbedrijf Evides in het water terecht is gekomen. Een soortgelijke situatie deed zich in Oktober voor in Oss.

Net als in Oss luidt het advies aan de inwoners van Vlaardingen als volgt: kook het water uit de kraan, voor minimaal 3 minuten, alvorens het te gebruiken. Niet alleen voor dat u het water drinkt, ook voor dat u er uw aardappels in kookt, uw groenten of fruit mee wast, of uw tanden mee poetst. Wilt u het zekere voor het onzekere nemen en voorlopig geen kraanwater drinken dan kunt u altijd overgaan op het drinken van gezuiverd water. Om op een makkelijke manier E. coli vrij water te drinken en niet tegelijkertijd een deuk in uw portemonnee te slaan, kunt u kiezen voor een waterkoeler die u direct op uw waterleiding aansluit. Deze geeft u niet alleen lekker fris water, maar filtreert het leidingwater voordat het getapt wordt. Bacteriën zoals E.coli worden hierdoor geneutraliseerd en zijn daardoor niet meer schadelijk voor consumptie.