Vandaag hebben we ervoor gezorgd dat er plastic flessen niet op de vuilnisbelt zijn terechtgekomen.

Nieuwste artikelen

Koopgids voor waterdispensers voor op kantoor

Lees meer

Juli Plasticvrije maand moedigt ons allemaal aan om plastic afval te verminderen

Lees meer

Waterlogic viert het engagement van Jan De Nul Group om single use plastic aan boord van hun schepen te verminderen

Lees meer

Waterlogic helpt mee in de strijd tegen moderne slavernij

Lees meer

Zero Waste Week

Lees meer

Wat is water?

Wat is water?
Logo

Water, of H20, bestaat uit twee waterstofatomen en een zuurstofatoom, die samen een watermolecuul vormen. Water is de belangrijkste stof op aarde. Zonder water is er geen leven op aarde mogelijk. Water is ook voor ons lichaam van levensbelang. Ons lichaam bestaat voor een groot gedeelte uit water, zo’n 60%.

Een volwassen persoon kan maar gemiddeld maximaal 3 dagen zonder water, terwijl we wel tot 30 a 40 dagen zonder voedsel kunnen. Een onmisbare vloeistof, waar we tot op de dag van vandaag nog vaak te weinig van binnen krijgen. Wat is water? Wat is water zijn functie in ons lichaam? Hoe belangrijk is water? Op deze vragen zal in onderstaand artikel antwoord worden gegeven.

Waar is water goed voor?

  • Voor een goed functionerend lichaam, zowel van binnen als van buiten, is water wellicht de meest belangrijke component. Water zorgt ervoor dat het hart ons bloed kan rondpompen. Drink je te weinig water dan heeft je hart meer moeite met het bloed rond te pompen. Dit kan een verhoogde hartslag met zich meebrengen.
  • Wat is water zijn werking op je lijf? Aan de buitenkant kun je dat zien. Water werkt als een soort anti-aging middel, het geeft je een gladdere huid, zonder pukkeltjes en glanzender haar. Zomaar een aantal fijne bijkomstigheden die je er gratis en voor niets bijkrijgt. Twijfel je of je wel voldoende drinkt, dan kan je dat op een hele simpele manier testen. Pak de huid op de bovenkant van je hand tussen duim en wijsvinger en til deze op. Laat de huid los en kijk of je huid direct terugvalt. Zit er een vertraging in het terugvallen van je huid, dan ben je uitgedroogd en doe je er verstandig aan om een paar extra glazen water te drinken.

 

Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat je lichaam ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag nodig heeft. Wat de exacte hoeveelheid ook is die je zou moeten drinken, een beetje extra water kan weinig kwaad, dus drink liever een glas te veel dan te weinig. Wat je kunt verwachten van meer drinken is dat water je op allerlei manieren beter zal laten voelen. Van minder hoofdpijn en een goede hulp bij het afvallen tot aan een gezondere huid. Water drinken is een calorie arme, goedkope manier om je gezondheid een boost te geven. Naast het drinken van water haal je natuurlijk ook vocht uit de dingen die je eet, met name groeten en fruit. Vooral nu, in de zomer, is het makkelijk om veel sla, komkommer, tomaten enz. te eten, en ze bestaan voor meer dan 90% uit water. Met fruit kan je met name denken aan aardbeien, watermeloen, ananas en sinaasappels.# Wat is water toch goed voor ons!

Wat is schoon drinkwater?

We drinken stelselmatig te weinig water terwijl dat helemaal niet nodig is. In Nederland zijn we gezegend met zeer schoon kraanwater en we zouden daar veel meer gebruik van moeten maken. Om van alle voordelen van water gebruik te kunnen maken heb je helemaal geen water uit flessen nodig, draai gewoon de kraan open. Uit een vergelijkend onderzoek tussen Amerika, Engeland en Nederland blijkt dat wij veruit de beste kwaliteit drinkwater hebben van de drie.

Wat is de reden dat we massaal water uit plastic flessen blijven drinken terwijl dit voor de kwaliteit van het water helemaal niet hoeft? Op kantoren vind je ze veel, de waterkoelers met de grote plastic waterreservoirs, waarvan we allemaal weten dat ze een verschrikking zijn om te vervangen. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel erg slecht voor het milieu. Tegenwoordig zijn er waterkoelers op de markt die veel efficiënter zijn in gebruik en beter voor het milieu. Ze worden direct op de watertoevoer aangesloten en geven je de mogelijkheid om op ieder gewenst moment van de dag koel, gefilterd water te drinken zonder gedoe.

Wat belangrijk is om te onthouden is dat voldoende water drinken ons lichaam op talloze manieren helpt. We zouden alle excuses nou eens aan de kant moeten schuiven en gewoon dat glas of die beker elk uur vullen. We hebben maar 1 lichaam en als we daar niet voldoende water in gieten heeft dat gevolgen. Wees dus verstandig en houd je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Dus wat is water? Water is onze gezondheid.