Vandaag hebben we ervoor gezorgd dat er 1,362,400 plastic flessen niet op de vuilnisbelt zijn terechtgekomen.

Nieuwste artikelen

Koopgids voor waterdispensers voor op kantoor

Lees meer

Juli Plasticvrije maand moedigt ons allemaal aan om plastic afval te verminderen

Lees meer

Waterlogic viert het engagement van Jan De Nul Group om single use plastic aan boord van hun schepen te verminderen

Lees meer

Waterlogic helpt mee in de strijd tegen moderne slavernij

Lees meer

Zero Waste Week

Lees meer

Waterlogic neemt Billi over

Waterlogic neemt Billi over
Logo

Waterlogic, wereldwijd toonaangevend ontwerper, producent, distributeur en serviceprovider van gefilterde drinkwaterdispensers, is tot overeenstemming gekomen dat zij 100% van Billi's activiteiten in Australië, het Verenigd Koninkrijk en op de internationale markt zal overnemen.

De deal, die aangekondigd werd op 13 maart 2018, brengt twee vooruitstrevende organisaties samen die beide zeer toegewijd zijn aan het leveren van hoogwaardige en innovatieve drinkwaterproducten, -diensten en -oplossingen voor werkplaatsen, scholen, ziekenhuizen, eet- en drinkgelegenheden en consumenten wereldwijd.

Het Waterlogic hoofdkantoor is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en heeft dochterondernemingen in vele internationale afzetgebieden plus een uitgebreid en groeiend onafhankelijk wereldwijd distributienetwerk, dat zich over meer dan 50 landen over de hele wereld uitspreidt.

Billi is een vooraanstaand ontwerper, fabrikant en distributeur van kokend, gekoeld en bruisend Onder-De-Gootsteen Waterfilter Units (UTS), die met name populair zijn bij ontwerpers en architecten vanwege hun tijdloze uiterlijk en ruimtebesparend ontwerp. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Melbourne, Australië, met 140 werknemers verspreid over Australië en het Verenigd Koninkrijk.

Deze integrale koppeling brengt de bekroonde UTS-producten van Billi samen met het wereldwijde distributienetwerk, klantenbestand en filtertechnologieën van Waterlogic om de groei in nieuwe en bestaande markten te versnellen.

Waterlogic Group CEO, Jeremy Ben-David, zei het volgende: "De verwerving van Billi brengt twee topmerken samen die staan voor hoogwaardige technologie; beide een reputatie hebben voor ijzersterke kwaliteit en klantenservice en productportfolio's die elkaar uitstekend aanvullen. Door deze combinatie positioneert Waterlogic zich als dé leverancier van totaaloplossingen voor water en wordt onze wereldwijde groei aanzienlijk verbeterd. De overname staat in het teken van de successen van Billi en we verwelkomen hun 140 werknemers dan ook van harte bij Waterlogic; we kijken uit naar de samenwerking met Dan Lindsay en het Billi-team om onze gecombineerde portfolio's van innovatieve producten te verbeteren en wereldwijd nieuwe distributiekanalen te openen. "

Water Crowley CEO Australasia, Carl Crowley, laat weten: "We werken al 15 jaar in volle tevredenheid samen met Billi, met units die momenteel in gebruik zijn in Australië en het Verenigd Koninkrijk. Door onze krachten en capaciteiten te bundelen, zullen we nog effectiever zijn in het voldoen aan de behoeften van bedrijven en consumenten wereldwijd, die vertrouwen op toegang tot drinkwater van de hoogste kwaliteit. "

Billi Managing Director, Dan Lindsay: "Waterlogic is de aangewezen partner om de groei te versnellen van Billi's toch al sterke Australische achterban. De combinatie van het gevestigde wereldwijde distributienetwerk van Waterlogic en het gespecialiseerde productassortiment van Billi, betekent dat meer bedrijven en woningen over de hele wereld straks zullen genieten van fantastisch, gefilterd drinkwater. Wij bevinden ons in een sterkere positie om ons groeipotentieel te bereiken, en we zijn enthousiast over de kansen die voor ons in het verschiet liggen."

De deal werd eind maart 2018 wordt afgerond.

Waterlogic werd in januari 2015 overgenomen door fondsen beheerd door Castik Capital, de Europese investeerder in private equity. De overname van Billi is de 16e keer dat de buy and build-strategie van het bedrijf tot uiting komt, sinds de overname door Castik, na substantiële overnames in de VS, VK, Australië, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Scandinavië.

Media Contact

Rosanna Turner, Group Marketing Communications Manager

marketing@waterlogic.com

Over Waterlogic

Waterlogic is een innovatieve ontwerper, fabrikant, distributeur en exploitant van point-of-use (POU) drinkwater filter- en dispensersystemen, speciaal ontworpen voor plaatsen als kantoren, fabrieken, ziekenhuizen, hotels, scholen, restaurants en andere werkplekken. In het jaar dat Waterlogic werd opgericht, 1992, was zij een van de eerste bedrijven die point-of-use systemen wereldwijd aan klanten introduceerde, en vormt vanaf dat moment de voorhoede van de POU-markt door het promoten van productontwerp en -kwaliteit, de toepassing van nieuwe technologieën en eersteklas verkoop en service. Waterlogic heeft dochterondernemingen in vele afzetgebieden en een uitgebreid en groeiend onafhankelijk wereldwijd distributienetwerk, dat zich uitspreidt over meer dan 50 landen ter wereld. Waterlogic-producten zijn op dit moment verkrijgbaar in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië, Australië en Zuid-Afrika. De belangrijkste markten van Waterlogic zijn de VS, Australië en West-Europa, met name het VK, Scandinavië, Duitsland en Frankrijk.

Over Castik

Castik Capital S.à r.l ("Castik") beheert investeringen in private equity. Castik is een Europese multistrategy beleggingsbeheerder, die belangrijke eigendomsposities verwerft in Europese private en publieke bedrijven, waar langetermijnwaarde wordt gegenereerd door actieve partnerships met managementteams.

Castik, opgericht in 2014, is gevestigd in Luxemburg en richt zich op het identificeren en ontwikkelen van investeringsmogelijkheden door heel Europa. De adviseur van Castik is Castik Capital Partners GmbH, gevestigd in München. Investeringen worden gedaan door het fonds in Luxemburg, EPIC I SLP, het eerste fonds beheerd door Castik, dat in juli 2015 zijn laatste fonds van EUR 1 miljard had afgesloten.

Over Billi

Billi is fabrikant en distributeur van innovatieve drinkwatersystemen. In 1989 ontwierp en produceerde Billi een baanbrekend onderbouw koel- en koelfiltersysteem voor gefilterd drinkwater. Billi is nog altijd toonaangevend op het gebied van innovatie met betrekking tot kokend, gekoeld en bruisend onder-de-gootsteen water systemen die ruimte, energie en tijd besparen, thuis en op kantoor. Billi-systemen worden vervaardigd in Melbourne, Australië en worden wereldwijd verspreid over landen als Nieuw-Zeeland, Hongkong, Singapore, de Verenigde Arabische Emiraten en het Verenigd Koninkrijk. Ga voor meer informatie naar de website van Billi op https://www.billi.com.au