Vandaag hebben we ervoor gezorgd dat er plastic flessen niet op de vuilnisbelt zijn terechtgekomen.

Nieuwste artikelen

Koopgids voor waterdispensers voor op kantoor

Lees meer

Juli Plasticvrije maand moedigt ons allemaal aan om plastic afval te verminderen

Lees meer

Waterlogic viert het engagement van Jan De Nul Group om single use plastic aan boord van hun schepen te verminderen

Lees meer

Waterlogic helpt mee in de strijd tegen moderne slavernij

Lees meer

Zero Waste Week

Lees meer

Doe meer en verspil minder met een flessenloze waterkoeler

Doe meer en verspil minder met een flessenloze waterkoeler

Kantoorruimte met waterkoeler van Waterlogic

Logo

Als u een betaalbare maar eindeloze voorraad gefilterd water op uw werkplek wilt, is een flessenloze waterkoeler de perfecte keuze. Een flessenloze waterkoeler garandeert niet alleen vers, schoon water om uw team te hydrateren. Het verwijdert tevens onnodige afleidingen en verhoogt de efficiëntie op uw werkplek.

Een geïntegreerde flessenloze waterkoeler elimineert bijvoorbeeld tijdrovende taken zoals het plannen van een waterlevering, het regelen van facturen, en het opslaan en verwijderen van plastic flessen uit uw werkruimte. Bovendien maakt u met een geïntegreerde voorraad een duurzame keuze, omdat u de inzameling en levering van grote plastic waterflessen vermijdt, waardoor de CO2-voetafdruk van uw bedrijf kleiner wordt.

Uw werkdag is druk genoeg. Niemand wil die deadline op vrijdag missen, omdat u tijd nodig heeft om de volgende fles water te leveren, facturen te betalen of zware plastic flessen door uw kantoor te slepen. Om nog maar te zwijgen van het risico op verwonding als een werknemer struikelt en valt over een lege container.

Als u uw flessenwaterkoeler vervangt door een Waterlogic waterkoeler, maakt u niet alleen tijd vrij om u op die deadline te richten, maar kunt u de opslagruimte ook gebruiken op manieren die uw kantoor een meerwaarde geven, zoals een nieuwe flexplek voor bezoekers.

Welke stappen heeft uw bedrijf genomen om meer te doen en minder te verspillen?

In Nederland scoren een aantal zeer bekende bedrijven, zoals Philips, DSM en Unilever, goud op het gebied van duurzaamheid. Nederland hoort daarmee bij de top 5 van Europa qua duurzaamheid. Als uw bedrijf in de voetsporen wil treden van bedrijven die een verschil maken, dan is een flessenloze waterkoeler een uitstekende keuze om mee te beginnen.

4 voordelen van een flessenloze waterkoeler op uw werkplek

Als u kiest voor een flessenwaterkoeler moet een medewerker de leveringen plannen, flessen verzamelen en verwijderen, facturen verwerken, en voorspellen hoeveel water er elke maand moet worden besteld. Elke activiteit is een afleiding. Zelfs een korte onderbreking kan het foutenpercentage van een werknemer verdubbelen.

Kortom, het is cruciaal om uw team op hun werk te laten focussen.

Een Waterlogic waterdispenser wordt aangesloten op uw bestaande waterleiding, wat een eenmalige installatie betekent en niet tot terugkerende afleidingen leidt. Uw team kan meer bereiken op het werk, terwijl u tot 70% op uw kosten kunt besparen door uw bestaande voorraad te gebruiken, in plaats van water te laten leveren. Nog beter, u neemt stappen richting een plasticvrije onderneming en het verminderen van materiaalverspilling.

1. Bespaar tijd en focus u op het dagelijkse werk

Als u een voorraad flessen heeft, moet u zowel de levering van gevulde flessen als het inzamelen van lege flessen regelen, naast het vinden van ruimte om ze allemaal op te slaan.

Door over te schakelen naar een flessenloze waterdispenser, verwijdert u de plastic flessen uit uw werkruimte en bespaart u gemakkelijk een aanzienlijk bedrag op de jaarlijkse kosten van afvalverwijdering. Nog beter, u verliest geen tijd aan het organiseren van leveringen en kunt u concentreren op uw werk, waardoor uw productiviteit met 40% kan stijgen.

2. Meer ruimte

Waterflessen zijn groot, kantoorhuur is duur. Wanneer u de flessen bewaart in een ruimte van 10 m2, op basis van de gemiddelde kantoorhuur van €132 per vierkante meter, dan bent u jaarlijks alleen al meer dan €15.000 euro kwijt aan de opslag van flessen. Erger nog, lege waterflessen zijn potentiële struikelblokken die tot verwondingen op de werkplek kunnen leiden. Volgens cijfers van het RIVM zijn er meer dan 200.000 bedrijfsongevallen per jaar, waarvan de gemiddelde kosten per ongeval €20.000 bedragen. Dat betekent dat het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks zo’n €4 miljard aan bedrijfsongevallen kwijt is.

Een vrijstaande dispenser verwijdert het gevaar en maakt ruimte vrij, zodat u plek heeft voor extra bureaus, printerruimte of een ontspanningsplek. Een goed ontworpen kantoor kan de productiviteit namelijk sterk verhogen.

3. Een groen imago versterkt uw reputatie

Vrachtwagens (die onder andere water en plastic afval vervoeren) dragen een hoop bij aan de uitstoot van broeikasgassen; maar liefst een vijfde van de uitstoot van CO2 door transport. Flessenloze waterdispensers elimineren niet alleen de noodzaak voor het verzamelen en afleveren van waterflessen, waardoor er minder vrachtwagens op de weg zijn, maar ze verminderen ook de afhankelijkheid van plastic.

Elke kilogram plastic creëert zes kilogram koolstofdioxide, dus de hoeveelheid plastic die we gebruiken heeft een directe impact op ons klimaat. Hoe minder, hoe beter. Tegelijkertijd vindt maar liefst 81% van de consumenten dat bedrijven zich maatschappelijk verantwoord moeten gedragen. Door te vergroenen verbetert u niet alleen de duurzaamheid op uw kantoor, maar brengt u ook uw bedrijfswaarden op één lijn met die van uw klanten.

4. Stop het weggooien van geld

In een kantoor van 150 werknemers kunt u maar liefst €760 per maand besparen door over te schakelen naar een Waterlogic waterdispenser. Geld dat u nu kunt gebruiken om te investeren in nieuwe hardware, verbeterde apparatuur of een teambuilding activiteit. Waterlogic verhuurt waterkoelers voor een vaste prijs, ongeacht de vraag. En een halfjaarlijks onderhoudsschema garandeert geen onverwachte kosten.

Meer doen en minder verspillen is een win-win voor iedereen

Door over te schakelen naar een flessenloze waterdispenser kunt u de productiviteit op uw werkplek verhogen door de afleidingen van een gebottelde voorraad te verwijderen. U vermijdt de kosten van levering en verzameling, elimineert de risico's van het opslaan van flessen en maakt kostbare kantoorruimte vrij voor een beter gebruik dan opslag.

Waterlogic’s flessensloze waterdispensers zijn ook voorzien van groene keurmerken en certificaties. Deze eco-vriendelijke watercoolers zijn ontworpen met een milieuvriendelijke mentaliteit en besparen energie, brandstof en tijd door het transport, de opslag en de verwijdering van flessen te elimineren, waardoor u een positieve impact op het milieu heeft en waarmee u de CO2-uitstoot van uw bedrijf met 72% kunt verminderen.