Vandaag hebben we ervoor gezorgd dat er plastic flessen niet op de vuilnisbelt zijn terechtgekomen.

Nieuwste artikelen

Koopgids voor waterdispensers voor op kantoor

Lees meer

Juli Plasticvrije maand moedigt ons allemaal aan om plastic afval te verminderen

Lees meer

Waterlogic viert het engagement van Jan De Nul Group om single use plastic aan boord van hun schepen te verminderen

Lees meer

Waterlogic helpt mee in de strijd tegen moderne slavernij

Lees meer

Zero Waste Week

Lees meer

5 verborgen kosten van een flessenkoeler

5 verborgen kosten van een flessenkoeler
Logo

Als het gaat om het kiezen van een waterkoeler voor uw bedrijf, is het niet altijd duidelijk welk systeem het beste bij uw kantoor past. U kunt de voorkeur geven aan een gebotteld aanbod in plaats van een waterleidingkoeler, maar er zijn verborgen kosten die een gebottelde optie minder aantrekkelijk maken.

Deze kosten omvatten de uren die worden besteed aan het regelen en overzien van leveringen, het beveiligingsrisico van vreemden die rondlopen op uw kantoor, gevarieerd gebruik waardoor de maandelijkse kosten moeilijk te voorspellen zijn, beperkte opslagruimte voor flessen, en zelfs de dreiging van ziekteverzuim of verzekeringsclaims door letsel via de zware waterflessen.

Het drinken van veel vocht helpt de concentratie te verbeteren en het humeur te stabiliseren, dus het heeft ongetwijfeld voordelen om een waterdispenser op het werk te hebben. Pas echter op voor de verborgen kosten van de gebottelde waterkoeler.

Zichtbare kosten versus verborgen kosten

Als u een gebottelde koeler huurt of koopt, zijn er zichtbare kosten. Denk aan de dispenser, de watervoorziening en de verzend- en leveringskosten. Afhankelijk van het systeem dat u kiest, kunnen er echter ook onzichtbare kosten zijn die moeilijker te herkennen zijn. Of het nu gaat om de tijd die verloren gaat aan het regelen van leveringen, de ruimte die wordt gebruikt voor het opslaan van flessen of de extra kosten voor het betalen van gebotteld water; de verborgen kosten kunnen een dramatische impact hebben op uw totale kosten en kunnen zwaarder wegen dan de voordelen van het installeren van de waterkoeler.

5 verborgen kosten van een gebottelde waterkoeler

1) De kosten van het regelen en overzien van leveringen

Als u een flessenwaterkoeler heeft, hebt u een medewerker nodig om uw watervoorziening te beheren. Ze moeten controleren hoeveel flessen er nog over zijn en schatten vervolgens in hoeveel ze willen bestellen voor de volgende levering. Afhankelijk van het seizoen zullen uw werknemers een andere hoeveelheid water drinken. Daarom is het moeilijk te voorspellen hoeveel uw bedrijf aan water zal spenderen, waardoor onverwachte kosten ontstaan. Er wordt meer tijd verspild aan het coördineren van de bestelling, het beheren van facturen en het eindeloos zoeken naar administratieve discrepanties.

Uitgaande van het gemiddelde maandsalaris van een office manager, zou deze taak alleen al zo’n €50 per week kunnen kosten of zo’n €2500 per jaar. Kies een op de waterleiding aangesloten dispenser en maak die uren vrij voor waardevoller werk. Waterlogic biedt een vaste maandelijkse huur inclusief gepland onderhoud, zodat u nooit een seizoensgebonden piek in uw uitgaven ziet.

2) De kosten van het beveiligingsrisico

Elk bedrijf heeft gevoelige informatie en houdt de deuren liever gesloten voor onbekende bezoekers. Een flessenwaterkoeler betekent dat u uw deuren moet openen voor leveringen, waardoor uw bedrijf en werknemers onnodig blootgesteld worden aan een vreemde op de werkplek.

3) U verliest waardevolle ruimte

U betaalt een hoge prijs voor kantoorruimte. Dit is een kostbaar goed en het wordt steeds duurder om plastic flessen op te slaan, vooral omdat u zowel volle als lege containers moet opslaan. Het opslaan van plastic in een ruimte van 20m2 kan al tussen de €2000 en €6000 per jaar kosten.

Als u deze ruimte aan een medewerker toewijst, dan genereert deze ruimte inkomsten, in tegenstelling tot de kosten die u maakt voor het opslaan van plastic. De waterdispensers van Waterlogic gebruiken weinig ruimte, waardoor het rendement op de huur van uw kantoor zo hoog mogelijk is.

4) Ongevallen op de werkplek kosten duizenden euro’s

Iedere keer als een fles leeg is, moet een medewerker de lege fles verwijderen en een zware, gevulde fles optillen en aansluiten. Als het personeelslid de fles verkeerd optilt, riskeert diegene ernstig letsel. Het morsen van water op de vloer kan een ander gevaar voor de werkplek creëren. Mensen kunnen zelfs over lege flessen vallen.

Volgens cijfers van het RIVM zijn er meer dan 200.000 bedrijfsongevallen per jaar. De gemiddelde kosten per ongeval zijn €20.000. Gebruik een flessenloze dispenser van Waterlogic en u kunt het risico vermijden door het gevaar te verwijderen.

Een vervuilde drinkwatervoorziening kost nog meer

Ten slotte is er het risico van een vervuilde watervoorziening die leidt tot ziekte op de werkplek. Gebottelde waterkoelers kunnen een broeinest zijn voor bacteriën, met één soort in het bijzonder: Bacillus, een staafvormige bacterie die gedijt in blootgestelde plekken. Wanneer werknemers de dispenser gebruiken, riskeren ze contact met deze ziekteverwekker, die symptomen zoals diarree, misselijkheid en braken kan veroorzaken.

In een onderzoek van TNO zijn de werkgeverskosten in Nederland bij verzuim geschat op 11,5 miljard euro in 2012 voor alleen al de loondoorbetalingsverplichting. Een zieke werknemer kost gemiddeld tussen de 200 en 400 euro per dag. Dit zijn natuurlijk kosten die ieder bedrijf liever niet maakt.

De waterkoelers van Waterlogic gebruiken een op koolstof gebaseerd waterfilter en op UV-gebaseerde Firewall technologie om uw watervoorziening vrij te houden van ziekteverwekkende pathogenen, verontreinigingen en chloor. De oppervlakken van de dispenser bevatten bovendien BioCote® technologie: een zilveren additief met antimicrobiële eigenschappen, dat de groei van micro-organismen voorkomt en zo ziektekiemen onmiddellijk neutraliseert.

Kies een waterdispenser aangesloten op de waterleiding

De verborgen kosten van een flessenwaterkoeler kunnen een ramp voor uw bedrijf zijn. Waterlogic vecht tegen onzichtbare vervuilingen met premium dispensers, die de nieuwste technologieën gebruiken om zowel risico's te verminderen als de efficiëntie op de werkplek te vergroten.

Vermijd leveringskosten, bespaar ruimte, houd uw kantoor veilig en uw personeel gezond met een flessenloze Waterlogic waterkoeler.