Waterlogic Nederland zet haar dagelijkse activiteiten verder. Lees meer

Voor meer specifieke vragen met betrekking tot onze service en producten, lees meer hierover in onze FAQ’s.

 • Informatie aanvragen
 • Vandaag hebben we ervoor gezorgd dat er plastic flessen niet op de vuilnisbelt zijn terechtgekomen.

  Hulp Bij Het Groener Maken Van Uw Bedrijf

  Geschreven door ,
  Hulp Bij Het Groener Maken Van Uw Bedrijf

  Met alle concurrenten die zich richten op het groener maken hun bedrijf kunt u eigenlijk niet achterblijven. Als we de staat van de aardbol bekijken is verduurzamentegenwoordig niet minder dan een must. Een Chinees staatsbedrijf is in zijn eentje verantwoordelijk is voor meer dan 14% van de CO2 uitstoot.

  En meer dan de helft van alle broeikasgassen wordt uitgestoten door slechts 25 megabedrijven

  Om een vergelijking te trekken: een totaal van 10 oliemaatschappijen zijn verantwoordelijk voor meer uitstoot dan de gehele bevolking van de Verenigde Staten samen. Deze bedrijven worden volgens velen niet voldoende verantwoordelijk gehouden voor de schade die zij aan de aarde aanrichten. Hoewel we daar zelf ook wel deels debet aan zijn. Iedereen wil graag in de zomer de airconditioning aankunnen zetten, een kantoor dat voorzien is van allerlei technologische snufjes en ‘s morgens een lekkere beker koffie van ons favoriete koffietentje.

  En dat soort wensen zijn een groot deel van het probleem. In Groot Brittannië alleen al worden jaarlijks 2,5 miljard koffiebekertjes weggegooid. En vanwege het materiaal aan de binnenkant van de bekers kunnen de meeste van die bekers niet gerecycled worden. Die bekertjes verdwijnen dus veelal op een vuilstortplaats en/of in zee. 2,5 miljard bekertjes, per jaar, in zee. Dat is een probleem. En dat probleem zal ertoe lijden dat er in 2050 meer plastic in de zee ronddrijft dan dat er vissen in zwemmen.

  Kleine aanpassingen bij bedrijven kunnen letterlijk een wereld van verschil maken.

  Denk duurzaam

  Duurzaam ondernemen is de laatste jaren in Nederland steeds meer mainstream geworden. Ook komen er vanuit Brussel steeds meer regels om de vervuiling van de aarde terug te dringen. Zo liggen er meerdere voorstellen om statiegeld systemen voor plastic in te voeren en bepaalde plastic producten, zoals wattenstaafjes en rietjes, volledig te verbieden.

  Het heffen van een speciale plastic-belasting vormt onderdeel van dit plan en moet al binnen 7 jaar ingaan. Met name de 10 meeste meeste gebruikte wegwerp artikelen zijn het doel van het verbod en de belasting. Om op die manier vervuiling van de oceanen beter tegen te kunnen gaan. Hoe groen zijn wij?

  Waterlogic: Gecertificeerd groen van binnenuit

  Verduurzamen is iets wat van binnenuit moet komen en bij Waterlogic vinden we duurzaam ondernemen zeer belangrijk. Bij Waterlogic houden we van blauw, maar in ons hart zijn we groen

  Onze waterkoelers komen zonder plastic flessen en worden direct op uw waterleiding aangesloten. Zo helpt u niet alleen uw portemonnee maar ook het milieu een handje. Met een waterkoeler van Waterlogic vermindert u uw ecologische voetafdruk met wel 72%. Geen vrachtwagens meer op de weg die uw plastic flessen komen brengen en ophalen.

  En er gaat geen kostbare ruimte meer verloren waar u de flessen hoeft op te slaan. Direct vanuit uw eigen toevoer tapt u heerlijk fris water. De kwaliteit van het kraanwater in Nederland is hoog, maar wilt u toch liever het water eerst filteren dan hebben we daar ook uitgebreide mogelijkheden voor.

  Neem vandaag nog contact op met een van onze water experts voor meer informatie.