Vandaag hebben we ervoor gezorgd dat er plastic flessen niet op de vuilnisbelt zijn terechtgekomen.

Nieuwste artikelen

Koopgids voor waterdispensers voor op kantoor

Lees meer

Juli Plasticvrije maand moedigt ons allemaal aan om plastic afval te verminderen

Lees meer

Waterlogic viert het engagement van Jan De Nul Group om single use plastic aan boord van hun schepen te verminderen

Lees meer

Waterlogic helpt mee in de strijd tegen moderne slavernij

Lees meer

Zero Waste Week

Lees meer

Vijf tips om welzijn op het werk te verbeteren

Vijf tips om welzijn op het werk te verbeteren
Logo

Het belang van een goede gezondheid is niet langer beperkt tot ons huis. Werkplekken besteden steeds meer aandacht aan het welzijn van personeel. Het is geen verrassing dat bedrijven die een goede gezondheid promoten verbeteringen zien op het gebied van moraal en productiviteit.

Het is goed nieuws dat bedrijven aandacht besteden aan het creëren van een betere gezondheid en welzijn voor hun werknemers. Tevreden medewerkers zijn niet alleen productievere werknemers, maar ze werken ook beter in teams en voelen zich meer betrokken bij het bedrijf en zijn doelstellingen. Bedrijven die een gezonde levensstijl promoten, bijvoorbeeld door het aanbieden van allerhande gezondheidsprogramma’s zien een vermindering van het ziekteverzuim.

De toekomst van een gezonde bedrijfscultuur

Ondanks de aantoonbare voordelen zijn er nog steeds veel bedrijven die welzijn niet zo serieus nemen. Het is een feit dat er enorme financiële voordelen te behalen zijn als de gezondheid van werknemers serieus genomen wordt. Als uw bedrijf op zoek is naar manieren om de fysieke en mentale gezondheid van uw medewerkers te verbeteren, dan hebben we hieronder vijf tips om u te helpen dit doel te bereiken.

Motiveer uw medewerkers

Focus op dingen die een groot aantal werknemers ten goede kunnen komen, zoals bijvoorbeeld meer bewegen, en ontwikkel een plan om hen te motiveren om hun doelen te bereiken. U kunt een beloningssysteem invoeren, teamwedstrijden organiseren of andere stimulansen gebruiken om hun aandacht te richten op doelen zoals afvallen, stoppen met roken, meer water drinken, etc.

Aandacht voor de werkomgeving

Gemiddeld brengt een fulltime werknemer 8 uur per dag door op kantoor. Trek daar de weekenden en feestdagen van af en men komt uit op zo’n 1750 uur per jaar. Met dat aantal uren zou het fijn zijn als de omgeving waarin gewerkt wordt een plek is waar uw personeel zich thuis voelt. Sta medewerkers toe om foto’s neer te zetten of op te hangen, plaats planten die de luchtkwaliteit verbeteren, zorg dat stoelen en bureaus goed afgesteld staan, enzovoort. Een fijne en inspirerende werkplek verhoogt het werkplezier en de productiviteit.

Het nieuwe werken

Maak gezondheid en welzijn onderdeel van uw bedrijfscultuur. Het nieuwe werken, of HNW, promoot vrijheid en flexibiliteit en is bewezen goed voor de mentale gezondheid van werknemers. Geef uw medewerkers de mogelijkheid om flexibel te werken door bijvoorbeeld mensen thuis te laten waar dat mogelijk is.

Duurzame inzetbaarheid

Bedrijfstrainingen en workshop hoeven niet altijd alleen maar werk gerelateerd te zijn. Een training of cursus met de nadruk op een fysiek en mentaal gezond gestel kan net zo interessant zijn voor uw medewerkers, zo niet interessanter. Gezonde werknemers presteren beter, en het is dus zinvol om hier scholing in aan te bieden. Ga eens een kookcursus doen, of huur een voedingsdeskundige in om hen kennis te laten maken met de voordelen van een gezondere levensstijl en geef ze handige tips om die betere gezondheid te bereiken.

Focus op hydratatie

Water drinken is belangrijk voor een goede gezondheid. Zorg dat u het drinken van water promoot en stimuleert. Water drinken is goed voor de hersenen. Een goede hydratie zorgt voor meer energie en daarmee voor een betere productiviteit en motivatie. Schaf een waterkoeler aan voor op kantoor en sla twee vliegen in één klap: verhoog niet alleen de gezondheid maar ook de productiviteit van uw personeel.

Er zijn talloze manieren waarop u een gezonde levensstijl kunt stimuleren en promoten. Wat belangrijk is, is dat u de meerwaarde van gezonde, vitale medewerkers inziet en een plan ontwikkeld dat bij u en uw bedrijf past. Geen twee kantoren of medewerkers zijn hetzelfde en u zult hier en daar het een en ander uit moeten proberen om te zien wat het meest effectief is voor u en uw medewerkers. En doe dit vooral samen met uw medewerkers, maak er een gezamenlijk project van en geef iedereen inspraak. Zo hebt u binnen de kortste keren een plan dat is samengesteld door het bedrijf als geheel en medewerkers zullen met trots en plezier aan hun gezond werken.