Vandaag hebben we ervoor gezorgd dat er plastic flessen niet op de vuilnisbelt zijn terechtgekomen.

Nieuwste artikelen

Koopgids voor waterdispensers voor op kantoor

Lees meer

Juli Plasticvrije maand moedigt ons allemaal aan om plastic afval te verminderen

Lees meer

Waterlogic viert het engagement van Jan De Nul Group om single use plastic aan boord van hun schepen te verminderen

Lees meer

Waterlogic helpt mee in de strijd tegen moderne slavernij

Lees meer

Zero Waste Week

Lees meer

Vijf redenen om een waterleidingkoeler voor uw werkplek te kiezen

Vijf redenen om een waterleidingkoeler voor uw werkplek te kiezen
Logo

Waterlogic biedt diverse waterdispensers met de nieuwste technologieën die ervoor zorgen dat bedrijven zo productief, winstgevend en bacterievrij mogelijk zijn. Als u overweegt een gebottelde watervoorraad aan te schaffen, lees dan dit artikel om te zien of uw beslissing commercieel gezien zin heeft.

Het aanbieden van adequaat, vers en schoon drinkwater aan werknemers is een teken van verantwoordelijkheid. Een flessenloze waterkoeler biedt vele voordelen, zoals kostenbesparingen, gezondheidsvoordelen, gemak en milieuvriendelijkheid - om er een paar te noemen.

Diverse studies tonen aan dat milde uitdroging - wat een verrassende 1-3% daling van het lichaamsgewicht kan veroorzaken - resulteert in vermoeidheid, verminderde alertheid en verminderde hersenfunctie. Om uw werknemers productief te houden, is het daarom van cruciaal belang dat u ze voorziet van een verse voorraad gezuiverd en gefilterd water.

De voordelen van een waterleidingkoeler

Elektrische waterkoelers helpen kantoren de maandelijkse uitgaven te verminderen en dragen bij aan de sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid van een bedrijf, zoals de volgende vijf voordelen demonstreren.

1) Verlaag zakelijke uitgaven

Als u een gebottelde waterdispenser gebruikt, moet u telkens nieuwe flessen water bestellen. Dat ziet u ongetwijfeld terug in uw uitgaven, vooral als uw medewerkers veel water drinken.

Waterlogic verhuurt waterdispensers voor een vast bedrag, ongeacht hoeveel water uw werknemers drinken. Uw bedrijf kan ergens tussen de 30 en 70% besparen door over te schakelen naar een flessenloze waterdispenser met gepland onderhoud, zonder verborgen kosten.

2) Houd uw aanbod bacterievrij

Een zieke werknemer kost anderhalf tot tweeënhalf keer zoveel als zijn bruto-loonkosten. Uit een onderzoek van TNO blijkt dat in 2012 de werkgeverskosten in Nederland bij verzuim zijn geschat op 11,5 miljard euro.

Met een kostenpost tussen de 200 en 400 euro per zieke werknemer per dag, is het daarom gemakkelijk om te zien dat een gezond team een topprioriteit moet zijn.

Over het algemeen is de kwaliteit van het Nederlandse drinkwater acceptabel; dat wil zeggen, het is gezond en veilig om te drinken. Maar het systeem is helaas niet waterdicht, zoals onder andere bleek in Vlaardingen, waar de E.colibacterie in het drinkwater was terechtgekomen.

Elektrische Waterlogic waterkoelers bieden geavanceerde zuivering op basis van Firewall technologie, die UV-licht gebruikt om pathogenen te vernietigen voordat ze uw kopje bereiken. De systemen bevatten ook ingebouwde koolstoffilters voor het verwijderen van onzuiverheden zoals zware metalen, die een slechte smaak of een vieze geur veroorzaken. U kunt erop vertrouwen dat uw drinkwatervoorziening vrij is van bacteriën, verontreinigende stoffen en chloor.

3) Vermijd onderhoudskosten

Onze watervoorzieningen vereisen slechts twee keer per jaar gepland onderhoud, inclusief onderdelen en arbeid. Onze vakbekwame servicemonteurs zorgen ervoor dat uw waterdispenser altijd naar behoren presteert.

Mocht er zich een probleem buiten de geplande servicetijden voordoen, dan bieden we een volledige reparatie service of zelfs een vervanging wanneer een eenvoudige oplossing niet mogelijk is.

Waterlogic is er trots op een bedrijf te zijn dat in staat is om elk probleem, op elk moment en op elke plaats aan te pakken: het is een klantgerichte aanpak die veel van onze klanten waarderen.

4) Help het milieu

Waterlogic helpt kantoren hun ecologische voetafdruk met maximaal 72% te verminderen, dankzij producten zoals de Energy Star dispenser die een lager energieverbruik vereist. Zeven Waterlogic waterkoelers zijn gecertificeerd onder het Carbon Reduction Label van de Carbon Trust. Dit niveau van certificering bewijst dat Waterlogic koelers een lage CO2-voetafdruk hebben, die zich uitstrekt over de productie-, transport- en installatieprocessen tot en met de service, het gebruik en de afvalverwerking van de dispensers.

5) Houd uw medewerkers gezond

Ongeveer de helft van de Nederlandse werknemers heeft in 2014 gemiddeld zes dagen ziekteverlof gehad. Waterlogic helpt de verspreiding van ziektekiemen op kantoor te verminderen door gebruik te maken van antimicrobiële BioCote® technologie aan de buitenkant van alle dispensers, waardoor verzuim wordt geminimaliseerd.

BioCote® is een additief op basis van zilver, dat continue bescherming biedt tegen ziektekiemen om ervoor te zorgen dat de dispenser geen bacteriën kan bevatten en verspreiden. BioCote® doodt 80% van de ziektekiemen binnen 15 minuten en meer dan 99% na twee uur, waardoor uw dispenser vrij is van mogelijke ziekteverwekkers zoals MRSA, E. coli, Salmonella, Listeria en andere bacteriën of schimmels.

Hoe verhoudt een waterleidingkoeler zich tot een flessenkoeler?

Als u op uw kantoor een waterdispenser wilt installeren, kunt u overwegen om voor een dispenser met flessen te kiezen. Hoewel ze vaak een aantrekkelijke optie vormen, hebben gebottelde water dispensers verschillende tekortkomingen die de inefficiënties van bedrijven kunnen vergroten in plaats van zorgen weg te nemen.

1) Gezondheidsrisico's

Waar flesloze dispensers de gezondheid van de werkplek bevorderen via geavanceerde ontsmettingstechnologie, bevatten gebottelde voorraden vaak een blootgestelde kraan die het risico op bacteriën en schimmels kan vergroten.

Bovendien is het tapsysteem gevoelig voor vervuiling met pathogenen zoals het Norovirus, dat zeer besmettelijk is, zich snel door een kantoor kan verspreiden en diarree en overgeven veroorzaakt.

2) Extra administratie

Eenmaal geïnstalleerd kost een waterleidingkoeler bijna geen administratieve handelingen. Als u echter voor een gebotteld aanbod kiest, moet iemand in uw kantoor niet alleen de levering regelen, maar ook opslagruimte vinden voor de grote, zware flessen - verborgen kosten die veel managers vaak over het hoofd zien.

3) Plasticvervuiling

Meer dan 8 miljard ton plastic komt elk jaar onze oceanen binnen. Het is dus elders verantwoordelijkheid om onze afhankelijkheid van plastic te verminderen, op welke manier dan ook. Terwijl Waterlogic alle waterflessen schoonmaakt en hergebruikt - en oude flessen duurzaam afvoert, in plaats van ze naar een stortplaats te sturen - geven de beste oplossingen de voorkeur aan een flessenloze aanpak, waarbij we de aanhoudende bijdrage van plasticproductie aan de wereldwijde vervuiling verminderen.

Maak de juiste keuze voor uw bedrijf

De Nederlandse bevolking gebruikt elk jaar meer dan 1.4 miljard plastic flessen. Als u echter een elektrische waterkoeler op uw kantoor kunt introduceren en daarmee de omgeving op de eerste plaats zet, zal uw goede voorbeeld hopelijk ook de houding van uw werknemers beïnvloeden.

Geef mensen een reden om een herbruikbare fles te kopen - met toegang tot verfrissend, gefilterd en gezuiverd water zonder kosten - en ze zullen een duurzame keuze maken. Bovendien bespaart uw bedrijf aanzienlijke kosten, terwijl het de vruchten plukt van een gezond, productief team.

Er is geen snelle oplossing voor plasticvervuiling, want de inspanningen moeten vanuit alle hoeken komen. Het gaat evenzeer om het veranderen van percepties als het gaat om het veranderen van gedrag, en het kiezen van een milieuvriendelijke waterdispenser is een eerste positieve stap.