Vandaag hebben we ervoor gezorgd dat er plastic flessen niet op de vuilnisbelt zijn terechtgekomen.

Nieuwste artikelen

Koopgids voor waterdispensers voor op kantoor

Lees meer

Juli Plasticvrije maand moedigt ons allemaal aan om plastic afval te verminderen

Lees meer

Waterlogic viert het engagement van Jan De Nul Group om single use plastic aan boord van hun schepen te verminderen

Lees meer

Waterlogic helpt mee in de strijd tegen moderne slavernij

Lees meer

Zero Waste Week

Lees meer

Wat is een waterdispenser?

Wat is een waterdispenser?
Logo

Een waterdispenser machine biedt elke werkplek een onbeperkte voorraad gefilterd en veilig drinkwater, aangesloten op uw bestaande waterleiding. Gebruikers kunnen een kopje, fles of kan onder de kraan plaatsen en vervolgens op een hendel of knop drukken om hun glas te vullen. Waterdispensers bevatten een koelmechanisme dat uw drinkwater vóór levering tot een koude of ijskoude temperatuur koelt. Naast koeling bestaan er ook functies zoals verwarming, filtratie en zelfs carbonatatie van de watervoorziening. Afhankelijk van het model dat geschikt is voor uw werkplek, kunnen watertemperaturen variëren van:

  • Koud (standaardinstelling 5°C);
  • Ongekoeld (kamertemperatuur);
  • Heet (standaardinstelling 87,22°C; andere opties 75°C of 93°C);
  • Extra heet (standaardinstelling 95°C; andere opties 80°C of 87.22°C)

Met een scala aan ontwerpen om uit te kiezen, vindt u gemakkelijk een waterdispenser die een vleugje luxe aan uw werkruimte toevoegt. Elk model is gecertificeerd volgens de hoogste normen, zodat u uw betrokkenheid bij het milieu kunt bewijzen door de CO2-voetafdruk van het waterverbruik van uw werkruimte met maximaal 72% te verminderen. Dankzij verschillende groottes afgiftepunten kunt u eenvoudig een beker, kan of een bidon uit de kraan bijvullen, zoals de WL7 Firewall waarmee u gemakkelijk een sportfles bijvult.

Hoe zuivert een waterdispenser water?

Elke koeler voert de watertoevoer door een driestaps filtratieproces van koolstoffiltratie, uv-zuivering en BioCote® oppervlaktebescherming.

Koolstoffiltratie

Stap één bestaat uit hoogwaardige koolstoffiltratie die helpt de kwaliteit van uw drinkwater te verbeteren. Met behulp van zeer poreuze stukjes koolstof worden de onzuiverheden verwijdert die de smaak, kleur en geur van uw leidingwater beïnvloeden. Deze onzuiverheden kunnen chloor, petrochemicaliën en andere gifstoffen zijn, maar het koolstoffilter vangt ze allemaal op.

Uv-zuivering

Stap twee maakt gebruik van microbiologische zuivering met ultraviolet licht om tot 99,9999% bacteriën uit uw drinkwater te verwijderen. Firewall™ technologie bevat geen chemicaliën en maakt gebruik van een uv-lamp die op het punt van afgifte is geplaatst om micro-organismen zoals E. Coli en salmonella uit te roeien. Firewall™ is het enige uv-zuiveringssysteem voor drinkwater dat voldoet aan de strenge eisen van de Wereldgezondheidsorganisatie voor waterzuiveringstechnologieën.

BioCote® oppervlaktebescherming

BioCote® is een antimicrobiële coating op zilverbasis die op de externe oppervlakken zit om de groei van bacteriën te remmen. Het biedt een extra beschermlaag rond vaak aangeraakte gebieden waar microben kunnen koloniseren, zoals de knoppen of hendels. BioCote® vormt een aanvulling op de andere twee zuiveringstechnologieën en garandeerdt zo het hoogste niveau van waterhygiëne.

Is het gemakkelijk om een waterdispenser te gebruiken?

Waterdispensers zijn ontworpen voor zowel kantorenzorginstellingen als scholen. De dispensers zijn zo gebruiksvriendelijk dat gebruikers enkel een knop of hendel in hoeven te drukken om hun glas te vullen met koud, heet, stilstaand of bruisend water.

Een waterkoeler zonder fles kan helpen bij het ruimen van een overvolle ruimte, waardoor mogelijke gevaren worden verwijderd, zoals flessen die op kinderen kunnen vallen of ervoor zorgen dat ze struikelen. Extra opties omvatten tafelmodel dispensers die ver buiten het bereik van kinderhanden liggen, zodat hun veiligheid gewaarborgd is. Als u uw eenheid wilt verplaatsen, vraag dan een gekwalificeerde Waterlogic technicus om dit voor u te doen.

Geniet van de vele voordelen van een waterkoeler

Wanneer u investeert in veilig drinkwater voor uw kantoor, vermijdt u de risico's van drinken uit de kraan. Alhoewel de Nederlandse overheid en de waterbedrijven strenge regels voor waterbehandeling hanteren, gaat het soms toch nog mis.

Bovendien verslechtert de kwaliteit van ons grond- en oppervlaktewater aanzienlijk. Uit onderzoek van het KWR blijkt dat de kwaliteit van onze bronnen ernstig onder druk staat, zowel door bestaande als nieuwe bedreigingen. Verontreinigen die een rol spelen zijn onder andere nitraat, bestrijdingsmiddelen, industriële stoffen, medicijnresten, microplastics en nanomaterialen. Het wordt voor de waterbedrijven steeds moeilijker om alle schadelijke stoffen uit ons water te filteren. Een goede waterdispenser garandeert dat alle schadelijke stoffen uit uw water gefilterd worden.

Of u nu zelf bruisend water giet om te vermengen met vers fruit of een kopje koffie zet, u kunt altijd genieten van een constant geweldige smaak. Door het aanbieden van een voorraad drinkwater kunt u uw werknemers bovendien helpen een alternatief te kiezen voor vruchtensappen, siroopjes en koolzuurhoudende dranken.